Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 | 02:26
Medium_img_16916
Οι γαλλογερμανικές σχέσεις θα πρέπει να αντέξουν τις πολιτικές διαφορές. Αυτό υποστήριξε o στενός συνεργάτης του Φρανσουά Ολάντ, Πιέρ Μοσκοβισί, λίγες ώρες πριν οριστεί υπουργός Οικονομικών της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας. Αυτό ήταν που επιβεβαίωσε η πρώτη συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ στο Βερολίνο, που έγινε την περασμένη Τρίτη, την ίδια μέρα με την ορκωμοσία του πρώτου.
Πλήρες άρθρο...
Η 16η Μάη ήταν αφιερωμένη σε διεθνή δράση με αίτημα την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα, του λιβανέζου κομμουνιστή που βρίσκεται έγκλειστος επί 28 συνεχή χρόνια στις γαλλικές φυλακές. Συνελήφθη το 1984 από τη γαλλική αστυνομία, μετά από ενέργειες της λιβανέζικης αντίστασης ενάντια σε σιωνιστές  και αμερικάνους διπλωμάτες.
Πλήρες άρθρο...
Σε πεδίο μάχης για τρεις μέρες μετατράπηκε τμήμα της Τρίπολης του Λιβάνου, όταν οι συνεχώς οξυνόμενες αντιθέσεις οδήγησαν δύο γειτονιές της πόλης, μία με κατοίκους στην πλειοψηφία σουνίτες και μία με αλαουΐτες, σε σφοδρές συγκρούσεις με τη συμμετοχή ένοπλων. Από τότε που ξέσπασε η εξέγερση στη Συρία
Πλήρες άρθρο...
Μέχρι τώρα η διάγνωση για χιλιάδες αμερικάνους στρατιώτες που επέστρεφαν με ψυχολογικά προβλήματα και προβληματική συμπεριφορά από τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν ήταν «διαταραχή μετατραυματικού στρες» και αντιμετωπιζόταν με ψυχοφάρμακα και ψυχοθεραπεία.
Πλήρες άρθρο...
Στις 15 Μαΐου το Επαρχιακό Δικαστήριο της Χάιφα αποφάσισε ότι μόνο οι πολίτες εβραϊκής καταγωγής, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από εβραία μητέρα, δικαιούνται να έχουν την ισραηλινή ιθαγένεια και όχι αυτοί που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην περιοχή που αποτελεί το σημερινό κράτος του Ισραήλ ή είναι εβραίοι.
Πλήρες άρθρο...
Νεκρό γράμμα παραμένει, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ενώ ο εμφύλιος πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς το μεν καθεστώς Ασαντ δεν εφαρμόζει τα σημεία που υπονομεύουν την εξουσία του, η δε αστική αντιπολίτευση, με τις πλάτες της Δύσης και  μοναρχιών του Κόλπου, αρνείται κάθε διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση Ασαντ που δεν οδηγεί στην ανατροπή του Μπασάρ Ασαντ.
Πλήρες άρθρο...
Περίπου 300 κρατούμενοι, που συνελήφθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων στις 4 Μαΐου κοντά στο υπουργείο Αμυνας στην περιοχή Αμπασίγια, προειδοποίησαν ότι θα πάρουν μέρος στις 20 Μαΐου στην απεργία πείνας που έχουν ήδη ξεκινήσει 16 κρατούμενοι, αν δεν απελευθερωθούν χωρίς να δικαστούν από στρατιωτικά δικαστήρια.
Πλήρες άρθρο...
Την ίδια στιγμή που οι δυτικές κυβερνήσεις κατακεραυνώνουν τα «επικίνδυνα» πυρηνικά του Ιράν, οι Αμερικάνοι σπεύδουν να εκσυγχρονίσουν το τελευταίο απομεινάρι του «ψυχρού πολέμου» στη Γερμανία. Τις ατομικές βόμβες Β61, που σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ» την περασμένη Τετάρτ
Πλήρες άρθρο...
Από το βράδυ της Δευτέρας 14 Μάη οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι σταμάτησαν τη μεγαλειώδη απεργία πείνας, που ξεκίνησαν τις 17 Απριλίου με κεντρικά αιτήματα την άρση του καθεστώτος της απομόνωσης και της διοικητικής κράτησης χωρίς απαγγελία κατηγοριών, την εξασφάλιση ανθρωπινότερων συνθηκών διαβίωσης και την επαναφορά των επισκεπτηρίων που ο «νόμος Σαλίτ» στερεί από την πλειοψηφία των κρατούμενων και ειδικά αυτών που κατάγονται από τη Γάζα.
Πλήρες άρθρο...