Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 | 23:22
Οσοι παρακολούθησαν προσεκτικά και αδιαμεσολάβητα το 10ήμερο των διερευνητικών εντολών και των συσκέψεων υπό τον Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις των ηγετικών στελεχών των αστικών κομμάτων πήραν ένα καλό μάθημα. Είδαν την αισχρή ψηφοθηρία πίσω από τις πολιτικάντικες καντρίλιες, αλλά και τη λείανση των κομματικών γραμμών (ειδικά αυτής του ΣΥΡΙΖΑ).
Πλήρες άρθρο...
Στο προηγούμενο εκτενές άρθρο της στήλης θέσαμε το ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει μια «αντιμνημονιακή» κυβέρνηση, χωρίς να θίξει τον καπιταλισμό, και απαντήσαμε αρνητικά. Η ανάλυσή μας στηρίχτηκε κυρίως στη θεωρητική ανάλυση και δευτερευόντως στις δυο πρώτες μετεκλογικές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.
Πλήρες άρθρο...
Η γριά αλεπού, ο Γιούνκερ, έσπευσε να μαζέψει τους «έξαλλους» της ΕΕ, που με δηλώσεις τους άρχισαν ν’ απειλούν ότι η Ελλάδα θα αποπεμφθεί από το ευρώ, επειδή δεν τους άρεσε το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο,τι ακούγεται σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι «ανοησία, προπαγάνδα και προβοκάτσια», δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.
Πλήρες άρθρο...
«Για την θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, σεβόμενοι το σκεπτικό του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι πρέπει να είναι πρόσωπο με εμπειρία  να διαχειριστεί τις σχέσεις μας με την ΕΕ, την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 23 του Μάη, καθώς και την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ 20-21 Μαΐου, προτείναμε ένα πρόσωπο που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, που έχει την ανάλογη εμπειρία, τον κ.
Πλήρες άρθρο...
Από το βράδυ της Δευτέρας 14 Μάη οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι σταμάτησαν τη μεγαλειώδη απεργία πείνας, που ξεκίνησαν τις 17 Απριλίου με κεντρικά αιτήματα την άρση του καθεστώτος της απομόνωσης και της διοικητικής κράτησης χωρίς απαγγελία κατηγοριών, την εξασφάλιση ανθρωπινότερων συνθηκών διαβίωσης και την επαναφορά των επισκεπτηρίων που ο «νόμος Σαλίτ» στερεί από την πλειοψηφία των κρατούμενων και ειδικά αυτών που κατάγονται από τη Γάζα.
Πλήρες άρθρο...
Μετά από ένα δεκαήμερο διερευνητικών εντολών, συσκέψεων υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και –προπαντός– παρασκηνιακών παζαριών, το αστικό πολιτικό σύστημα οδηγείται σε νέες εκλογές, αφού δεν κατάφερε να σχηματίσει συμμαχική κυβέρνηση. Πέρα από το τι λένε δημόσια οι ηγέτες των κομμάτων και τα επιτελεί
Πλήρες άρθρο...
Σύμφωνα με το νόμο 4046/2012, που επικύρωσε το δρεπανηφόρο Μνημόνιο-2, και την Πράξη 6 του υπουργικού συμβουλίου, πετσοκόβονται το κατώτερο μεροκάματο και ο μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και καταργούνται στην ουσία οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Πλήρες άρθρο...
«Βεβαίως εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Θα πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή αυτής της πολιτικής. Και αν με ρωτάτε, θα σας πω ότι εννοούμε πως πρέπει και το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας να επανεξεταστεί. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε και δυνάμεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά πράγματα όπως ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας κ.
Πλήρες άρθρο...