Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 | 16:21

ΠολιτικήPointer

Σκάνδαλο διάρκειας 23 χρόνων Δημόσιος υπάλληλος φάντασμα!

Χρόνια βλέπαμε τον Νικόλαο Φλαούνα να κάνει αγροτικό ρεπορτάζ. Επί χρόνια εργαζόταν στην «Αυριανή» και έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο στο αβαντάρισμα των υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Εδώ και χρόνια χάθηκε από το ρεπορτάζ του υπουργείου και ακούγονταν διάφορα για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες. Από έγγραφο του υπουργείου Τύπου φαίνεται πως το 1998 υπέβαλε αίτηση για να του χορηγηθεί άδεια λειτουργίας του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού «Νότια Ελληνική Τηλεόραση ΑΕ», με έδρα την Καλαμάτα. Ο σταθμός λειτουργεί ακόμη υπό την ιδιοκτησία του.

Ενας ακόμη δημοσιογράφος που πρόκοψε, εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες του στην «πράσινη» ιεραρχία, θα έλεγε κάποιος. Πού να φανταζόταν, όμως, ότι ο κ. Φλαούνας είναι επί 23 συναπτά έτη (από το 1986 δηλαδή) μόνιμος υπάλληλος με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (κατηγορία Διοικητικό ΔΕ) στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας; Ούτε εμείς το γνωρίζαμε, μέχρι που έπεσε στα χέρια μας η υπ’ αριθμ. πρωτοκόλλου 332016/14.12. 2009 απόφαση της Διεύθυνσης Διοικητικού Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου του υπουργείου Γεωργίας, με την οποία «χορηγείται στον Φλαούνα Νικόλαο, Δ/κό ΔΕ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από 1/12/2009 το 6ο Μ.Κ., γιατί την ημερομηνία αυτή συμπλήρωσε δύο έτη υπηρεσία στο Μ.Κ. που κατέχει». Ο κ. Φλαούνας, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, την 1/12/2009 συμπλήρωσε 23 έτη υπηρεσίας.

Οπως καταλαβαίνετε, χτύπησαν καμπανάκια και άναψαν λαμπάκια. Ο τέως (ή και νυν;) δημοσιογράφος της «Αυριανής» και νυν ιδιοκτήτης επαρχιακού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, μισθοδοτείται παράλληλα ως υπάλληλος της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας και παίρνει κανονικά τα μισθολογικά του κλιμάκια. Ως διοικητικός υπάλληλος, μάλιστα, και όχι ως υπάλληλος του Γραφείου Τύπου.

Με αντίγραφο της απόφασης στο χέρι, απευθυνθήκαμε στην τμηματάρχη που υπογράφει το έγγραφο, με το ερώτημα σε ποια ακριβώς υπηρεσία εργάζεται ο προαχθείς υπάλληλος. Την είδαμε να αλλάζει χρώματα και την ακούσαμε να μας δηλώνει άγνοια και να μας παραπέμπει σε συνάδελφό της ή στην προϊσταμένη της Διεύθυνσης. Σημειώνουμε ότι η απόφαση που υπογράφει η εν λόγω τμηματάρχης κ. Κουκουτσίδου αναφέρει πως η απόφασή της στηρίζεται στα «ατομικά στοιχεία του φακέλου του Φλαούνα Νικόλαου». Επομένως, από το φάκελο θα μπορούσε να μας απαντήσει σε ποια υπηρεσία υπηρετεί. Η συνάδελφός της έδειξε την ίδια αμηχανία και χωρίς να μας δώσει απάντηση μας οδήγησε στην προϊσταμένη της Διεύθυνσης κ. Συγκούνα, την οποία επίσης είδαμε να αλλάζει χρώματα. Αμήχανα μας ζήτησε να επανέλθουμε σε 10 λεπτά, προκειμένου να κοιτάξει το φάκελο που βρισκόταν στη διπλανή αίθουσα. Τα 10 λεπτά έγιναν περισσότερο από ώρα. Ψάχνοντας να τη βρούμε, την βρήκαμε στον προθάλαμο της γενικής διευθύντριας Διοικητικής Υποστήριξης κ. Χωρεμιώτη. Θορυβημένη μας είπε και πάλι να περιμένουμε, γιατί «είχε δουλειά» και όταν επανήλθαμε μετά από ώρα, μας είπε ότι θα μας απαντήσει τη Δευτέρα!

Τα υπόλοιπα από βδομάδα, με μια προσθήκη: οι κυρίες Χωρεμιώτη και Συγκούνα άρχισαν να ψάχνουν σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου για να βρουν πως έφτασε στα χέρια μας το έγγραφο!

Σάββατο 09 Ιανουαρίου 2010