Σάββατο 06 Ιουνίου 2020 | 21:03
Ας αφήσουμε στην άκρη τις δημοσιογραφικές παπαριές περί «αλλαγής της ατζέντας», «αλλαγής της πρωτοβουλίας», «αιφνιδιασμού του Καραμανλή από το Γιώργο» και τα λοιπά και ας αποτιμήσουμε στην ουσία τους τις τελευταίες εξελίξεις, για να βρούμε τις πραγματικές κινητήριες δυνάμεις τους και το διάγραμμα των εξελίξεων.
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Για τα εθνικά της δικαιώματα ούτε λόγος

Θυμήθηκαν τη μειονότητα

Αρωμα εκλογών έχουν οι τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τουρκική μειονότητα της Θράκης. Τέλη Γενάρη, μετά από συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ο μεν Παυλόπουλος, αφού χαρακτήρισε το ισχύον καθεστώς παρωχημένο, ανακοίνωσε ότι οι μουσουλμάνοι θα εκλέγουν τις διοικήσεις των ιδρυμάτων τους, ενώ θα ρυθμιστούν και τα συσσωρευμένα χρέη, η δε Μπακογιάννη ότι αποφασίστηκε η άρση ορισμένων κωλυμάτων και ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας.
Πλήρες άρθρο...
Ο Κωστής Νικηφοράκης γεννήθηκε στις 20 Ιούλη του 1950 σ΄ ένα χωριό της Κισσάμου και από μικρός έδειξε τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του. Στο τέλος των γυμνασιακών του σπουδών αποβλήθηκε απ’ όλα τα σχολεία της χώρας ως «ανατρεπτικό στοιχείο». Χρειάστηκε η παρέμβαση ενός «τοπικού άρχοντα», στον οποίο προσέφυγε η οικογένειά του, για να πάρει το απολυτήριο.
Πλήρες άρθρο...
Στις γραμμές του αγώνα μετράμε έναν λιγότερο.   Εφυγε ένα παλικάρι, ένας γενναίος αγωνιστής.   Φτώχυνε η Κρήτη.   Θα θυμόμαστε πάντα τη θαρραλέα φωνή του.   Θα τον θυμόμαστε πάντα όρθιο στους δύσκολους καιρούς.   Τα πιο βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη συντρόφισσα, στα παιδιά του, στους δικούς του ανθρώπους.
Πλήρες άρθρο...
Αν σκαλίσει κανείς τα αρχεία της χουντικής περιόδου, θα βρει σίγουρα αρκετούς από τους σημερινούς «εθνοπατέρες» να έχουν άριστες σχέσεις με το δικτατορικό καθεστώς. Οχι μόνο δεξιούς αλλά και σοσιαλισταράδες (ένας από δαύτους έφτασε στα κορυφαία πολιτειακά αξιώματα και κανένας δεν τον έχει κράξει δημοσίως για τα αλισβερίσια με χουντικούς σε σπιταρώνα της νέας Σμύρνης, μολονότι όλοι γνωρίζουν καλά).
Πλήρες άρθρο...
Ενθερμος οπαδός των πρόωρων εκλογών ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς σπεύδει περισσότερο από κάθε άλλο συνάδελφό του να προσαρμόσει το έργο του υπουργείου του στις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης. Κλείνει τη μία μετά την άλλη τις συμβάσεις για την κατασκευή οδικών αξόνων, έχοντας καταφέρει να τα βρε
Πλήρες άρθρο...
Ηταν μια μουντή κρύα μέρα το περασμένο Σάββατο στα Χανιά. Λες και θρηνούσε ακόμα και η φύση για το θάνατο του Κωστή Νικηφοράκη. Του «Κωστή» όπως τον ήξεραν και τον φώναζαν όλοι. Εκατοντάδες είναι οι Κωστήδες στα Χανιά, ένας όμως ήταν «ο Κωστής». Ο άνθρωπος στον οποίο κανείς δε μπορούσε να πει όχι.
Πλήρες άρθρο...
Τι να πεις για τον Κωστή; Πώς να περιγράψεις με λόγια μια τόσο πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν τόσο αφοσιωμένο στα κοινά άνθρωπο, έναν επαναστάτη που ήξερε να συνδυάζει αρμονικά τη φροντίδα για τα απλά καθημερινά πράγματα, με τον οραματισμό για την κοινωνική απελευθέρωση;   Ολες και όλοι εσείς, που βρίσκετε σήμερα σ’ αυτόν τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Κωστή, γνωρίζετε πολύ καλά ποιος ήταν.
Πλήρες άρθρο...
Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στη χανιώτικη εφημερίδα «Κήρυκας» (ναι, στην εφημερίδα του Μητσοτάκη). Η αναδημοσίευσή του καθιστά περιττό κάθε δικό μας σχόλιο. Στο καλό Κωστή …Δεν είμαστε αυτό που λένε φίλοι. Γνωριζόμαστε λόγω της δουλειάς τουλάχιστον είκοσι χρόνια.
Πλήρες άρθρο...
Στη Δικαιοσύνη λέει ότι θα παραπέμψει τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Καρχιμάκη και τον απόστρατο αξιωματικό Καλημερίδη ο υφυπουργός Αμυνας Β. Μιχαλολιάκος. Ο Καρχιμάκης, βέβαια, τον πήρε στο ψιλό, δηλώνοντας «ποιους μάρτυρες θα χρησιμοποιήσει ο υφυπουργός;» (μπηχτή για την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε συνεργάτη του ως ψευδομάρτυρα για να εισπράξει αποζημίωση από τροχαίο).
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

4 χρόνια για καταπατήσεις στον Κυριακού

Ε, και;

Ποινή φυλάκισης 4 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου στον ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1, επιχειρηματία και πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνωα Κυριακού για μια σειρά καταπατήσεων στην περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού Ερμιονίδας. Η ποινή είναι άνευ μετατροπής και χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Πλήρες άρθρο...