Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 | 22:34

ΠολιτικήPointer

Ολοι ίδιοι είναι

Οι συριζαίοι καταγγέλλουν τη ΝΔ ότι σκανδαλολογεί και χρησιμοποιεί «προϊόντα εγκλήματος» στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι «όλοι ίδιοι είμαστε». Οταν συζητάμε πολιτικά, όμως, δεν υπάρχουν «προϊόντα εγκλήματος». Υπάρχει αλήθεια και ψέμα. Και μια πολιτική δύναμη οφείλει να τοποθετείται επί της ουσίας, αντί να κρύβεται πίσω από νομικίστικα τείχη, τα οποία δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια της.

Εμείς δεν περιμέναμε τις «κασέτες» του Μιωνή και του Λιότσου, τη δικαστική διαμάχη του Καλογρίτσα με τους Χούρι της CCC και τις φωτογραφίες του Παππά με τον Αρτεμίου στο -διάσημο πλέον- καφέ Company της Λευκωσίας, για να πούμε ότι όλοι ίδιοι είναι. Τοποθετηθήκαμε καταρχάς πολιτικά, χωρίς να ξέρουμε την παρασκηνιακή βρομιά που πλημμυρίζει τον τόπο με τη μπόχα της τους τελευταίους μήνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε με τον πιο αισχρό τρόπο τον ελληνικό λαό. Υπέγραψε μνημόνια, υιοθέτησε τη μνημονιακή πολιτική και την εφάρμοσε με συνέπεια και φανατισμό, με αποτέλεσμα ο Τσίπρας να γίνει το χρυσό αγόρι των ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών χωρών. Τα έχουμε γράψει δεκάδες φορές και δε χρειάζεται να τα επαναλάβουμε εδώ. Αυτή η πολιτική κατέστησε τον ΣΥΡΙΖΑ ίδιο με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Ας μην αρχίσουμε να φλυαρούμε για διαφορές ανάμεσα στα αστικά κόμματα. Φυσικά και υπάρχουν διαφορές, όμως αυτές δεν αφορούν το χαρακτήρα τους αλλά επιμέρους εκφάνσεις της δράσης τους. Παλαιότερα οι διαφορές ανάμεσα στα συντηρητικά και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ήταν πιο εμφανείς. Στη φάση της συντηρητικής ανασυγκρότησης του καπιταλισμού, που στην Ελλάδα κορυφώθηκε με το πλαίσιο που ονομάστηκε μνημονιακή πολιτική, ακόμα και οι μικρές διαφορές επί της ουσιαστικής πολιτικής εξαφανίστηκαν και απέμεινε μόνο η διαφορετική φρασεολογία.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε ίδιος με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και ηθικά. Για να αποδειχτεί για μια ακόμα φορά το μπρεχτικό απόφθεγμα: δεν μπορείς να κρατάς τα νύχια των χεριών σου καθαρά, όταν είσαι βουτηγμένος ως το λαιμό μέσα στα σκατά. Οι κρουαζιέρες της οικογένειας Τσίπρα με τα κότερα των εφοπλιστών ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω υπήρχε ένας όγκος διαπλοκής και κάθε είδους βρομιάς. Και επειδή δε θέλουμε να μας περνάνε για μαλάκες, σημειώνουμε πως δεν πιστεύουμε ότι ο Φλαμπουράρης έκανε τα μύρια αίσχη για να φτιάξει ο Μελισσανίδης το γήπεδό του στη Νέα Φιλαδέλφεια, από… άδολη αγάπη για την ΑΕΚ και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχτηκε τα πογκρόμ των μπράβων ενάντια στον προοδευτικό κόσμο της πόλης (ακόμα και ενάντια σε οπαδούς του), επειδή… ήταν δίκαιο και έπρεπε να γίνει πράξη. Δεν πιστεύουμε ότι ο Σπίρτζης έσπασε σε οχτώ κομμάτια την εργολαβία της εθνικής οδού Πάτρας-Πύργου, για να χτυπήσει τους «εθνικούς εργολάβους», στηρίζοντας τον… βιοπαλαιστή Καλογρίτσα, ο οποίος μετά παράτησε το έργο.
Σάββατο 25 Ιουλίου 2020