Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 | 22:19

ΠολιτικήPointer

Bάσει σχεδίου

Πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών» το Σάββατο: «Οι κακές παρέες στα Κουφονήσια…, Ο Τσίπρας και ο πρώην αναπληρωτής CEO της “αμαρτωλής“ Αττικής». Τίποτα το καινούργιο. Οι γνωστές φωτογραφίες του ζεύγους Τσίπρα με τον Μπαλαούρα και την παρέα του στο Κουφονήσι. Μόνοι τους τις δημοσίευσαν τις… εκδρομικές φωτογραφίες. Αν ο Τσίπρας ήθελε να κάνει συνάντηση «εργασίας» με τον Τσάδαρη, πρώην μεγαλοστέλεχος της Attica bank, που εμπλέκεται με τις χρηματοδοτήσεις του Καλογρίτσα, δε θα πήγαινε με βερμούδα και τίσερτ στο Κουφονήσι, ούτε θα έβγαζε φωτογραφίες με τσίπουρα και θαλασσινά και τον Μπαλαούρα μέσ' στην καλή χαρά (προφανώς είχε ξεκινήσει νωρίτερα).

Πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» την Κυριακή: τίποτα σχετικό με Καλογρίτσα, Μιωνή, Αρτεμίου κτλ. Κύριο θέμα η Αγιασοφιά («Μέχρι πού μπορεί να το πάει ο Ερντογάν»), δίπλα ο Τζέικομπ Ρότσιλντ («Ο βαρόνος που τον ενοχλεί η επένδυση της Κασσιόπης από 2 χιλιόμετρα μακριά»), από κάτω «Ο σχιζοφρενής με το τσεκούρι».

Οι δυο δεξιοφυλλάδες που σήκωσαν το βάρος της Μιωνιάδας και της Καλογριτσιάδας δεν είχαν να συνεισφέρουν τίποτα επί των θεμάτων με τα οποία τροφοδοτούσαν την επικαιρότητα τις προηγούμενες εβδομάδες. 'Η πήραν εντολή να μη συνεισφέρουν τίποτα, προκειμένου να ανοίξει η βεντάλια με ένα ακόμα σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ;

Το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής» επιβεβαίωσε ότι ισχύει το δεύτερο. Ολα γίνονται βάσει σχεδίου. Και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της «σοβαρής» δεξιάς εφημερίδας να πάρει τη σκυτάλη από τις κιτρινοφυλλάδες: «Μάτι: Το έγκλημα και η συγκάλυψη - “Θάψ' τα γιατί θα σε σκίσουμε“ - Τα δικαστικά έγγραφα για την τραγωδία και οι ωμές απειλές κατά του επικεφαλής των ερευνών». Ετσι, η επίχειρηση «ξεσκεπάζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ» άλλαξε πίστα. Από τον Μιωνή και τον Καλογρίτσα πέρασε στον τέως αρχηγό της Πυροσβεστικής, που με ύφος νταβατζή της Τρούμπας και επικαλούμενος την πολιτική του προϊσταμένη Γεροβασίλη, ζητά από τον υφιστάμενό του να θάψει όσα στοιχεία έχει συλλέξει για τις ευθύνες στο Μάτι και να τα ρίξει όλα στην άναρχη δόμηση και στον ισχυρό αέρα.

Δεν ξέρουμε αν κάποια στελέχη των δεξιών εφημερίδων κάθονται γύρω από ένα τραπέζι και συζητούν με στελέχη του Μαξίμου πώς θα μοιραστούν τα θέματα και πώς θα τα χτυπήσουν ή αν οι συνεννοήσεις γίνονται με κάθε Συγκρότημα χωριστά. Ομως ο κεντρικός σχεδιασμός βγάζει μάτια. Αλλωστε, και τα ίδια τα θέματα τα εξασφαλίζουν από κυβερνητικές πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν και έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν υλικό από τις διάφορες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού. Γι' αυτό και παρατηρείται τόσο καλός συντονισμός, όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οσοι ασχολούνταν με Καλογρίτσα και Μιωνή πήραν εντολή να κάνουν «κράτει», ώστε να παίξει μόνο του το θέμα με το Μάτι. Να μην υποβαθμιστεί μέσω της διάχυσης της προσοχής και σε άλλα θέματα. Μόλις αυτό το θέμα κάνει τον πρώτο κύκλο του, που θα περιλαμβάνει και εμπλοκή του δικαστικού μηχανισμού (αναγκαστικά), τότε θα επανέλθουν στα προηγούμενα θέματα, τροφοδοτώντας τα ακόμα και με ισχνό υλικό (οι κιτρινοφυλλάδες ξέρουν να φτιάχνουν αναγνώσματα με βάση τη λογική της κλειδαρότρυπας).

Ετσι, τα χτυπήματα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχή και πλήττουν το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα» και τα περί διαφάνειας και εντιμότητας στη διαχείριση των κρατικών υποθέσεων, που είχαν αποτελέσει το καμάρι της συριζαϊκής προπαγάνδας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που δεν είχε ξανακυβερνήσει, επομένως κατά τεκμήριο άφθαρτο. Δεν είχε τίποτ' άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ για να καμαρώνει. Κατά τα άλλα, μνημόνια εφάρμοσε και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Μητσοτάκη για να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική που είχαν προσυπογράψει οι Τσίπρας-Τσακαλώτος.

Τι πληρώνουν οι συριζαίοι; Την αλαζονεία τους και τη συμπεριφορά παιδικής χαράς που ουδέποτε εγκατέλειψαν. Ηταν τόσο αλαζόνες που νόμισαν ότι μπορούν να συντρίψουν τους βαρόνους των μίντια και να χτίσουν ένα δικό τους σύστημα. Οταν οι βαρόνοι είδαν τι τύχη επεφύλαξαν τα Τσιπράκια στον Ψυχάρη (φαρμάκι αποδείχτηκε ο εσπρέσο που του έφτιαξε ο Τσίπρας στο κρυφό τους ραντεβού, παρουσία μόνο μιας γάτας Ιμαλαΐων), αποφάσισαν να δώσουν τον μέχρις εσχάτων αγώνα. Κέρδισαν την κρίσιμη μάχη των τηλεοπτικών αδειών και από τότε και μετά όλα ήταν ζήτημα χρόνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υφίστατο κυβερνητική φθορά, οπότε μόλις τον βρήκαν στα κάτω του έπεσαν να τον τσακίσουν, με σκοπό να σύρουν τον Τσίπρα και τους επιτελείς του να δηλώσουν πολιτικά υποτελείς, για να μην υποστούν τα ίδια και την επόμενη φορά που θα κυβερνήσουν.

Ο Μητσοτάκης και οι δικοί του επιτελείς δε θα άφηναν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οταν πήραν στα χέρια τους τη διαχείριση του κρατικού μηχανισμού, θα πρέπει να έμειναν και αυτοί έκπληκτοι από τον ερασιτεχνισμό των Τσιπραίων, οι οποίοι άφησαν πίσω τους τόσα ίχνη, ώστε ο καθένας που θέλει να κλείσει μια «δουλειά» να μπορεί να την ανταλλάξει με μια «κασέτα».
 
Σάββατο 25 Ιουλίου 2020