Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 | 22:31
Η κυβέρνηση της ΝΔ και η Κεραμέως ετοιμάζονται να παραδώσουν βορά και την επαγγελματική εκπαίδευση-κατάρτιση στους καπιταλιστές και να σπρώξουν όλο και περισσότερα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έξω από τα Γενικά Λύκεια (και άρα από την προσμονή για φοίτηση σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή).
Πλήρες άρθρο...
Πυρ ομαδόν δέχεται το επαίσχυντο νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ιδιωτικά σχολεία, που τα καθιστά ξέφραγο αμπέλι για τα συμφέροντα των σχολαρχών και μεσαιωνικές γαλέρες για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε αυτά.   Το νομοσχέδιο, που δέχθηκε εκατοντάδες αρνητικά σχόλια στη «διαβούλευση», κατατέθηκε στη Βουλή και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την Πέμπτη και θα ψηφιστεί ως το τέλος του μήνα.
Πλήρες άρθρο...
Εναντίον του εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής Μηλιαζήμ Τζεμαλή (μέλος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης) άσκησαν δίωξη (κλήθηκε σε απολογία) η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, προκειμένου «να διαπιστωθεί αν τυχόν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν εξαιτίας αναρτήσεών του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης».
Πλήρες άρθρο...