Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 | 22:55

ΔιεθνήPointer

Εκτακτη Σύνοδος ΕΕ για ταμείο ανάκαμψης

«Happy end» με ασφυκτική επιτήρηση

Η κατάληξη της μαραθώνιας έκτακτης συνόδου κορυφής, που ολοκληρώθηκε την Τρίτη το πρωί αντί του Σαββάτου, ήταν τελικά επιτυχής! Το σίριαλ είχε «happy end», διαψεύδοντας την αρχική απαισιοδοξία της Μέρκελ για μη επίτευξη συμφωνίας παρά την «πολλή καλή θέληση» που είχαν οι συμμετέχοντες.
Πλήρες άρθρο...
Με έξωση απειλούνται άμεσα περισσότεροι από 22 εκατομμύρια Αμερικάνοι που αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ερευνητές πάνω στο ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας και ακτιβιστές προειδοποιούν ότι εκατομμύρια αμερικάνοι πολίτες κινδυνεύουν να μείνουν άστε
Πλήρες άρθρο...
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας δε θα επηρεαστούν από την απόφαση του Ερντογάν να ξαναλειτουργήσει την Αγιασοφιά ως τζαμί. Αυτό θα πει πραγματιστική ιμπεριαλιστική πολιτική. Το ρωσικό καθεστώς φρόντισε πρώτα να ικανοποιήσει το θυμικό των ορθόδοξων της Ρωσίας.
Πλήρες άρθρο...
Ονομάζεται Λουίς Εστέμπαν Κίμπουργκ και είναι 72 χρόνων. Στρατιωτικός στην Αργεντινή, ήταν επικεφαλής  μιας από τις πολλές ομάδες κρούσης της ματοβαμμένης χούντας του Βιδέλα, που «εξαφάνιζαν» αριστερούς, πρώτα βασανίζοντάς τους φρικτά για να τους πάρουν πληροφορίες και μετά δολοφονώντας τους και εξαφανίζοντας τα πτώματά τους.
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες σε ρόλο «κουκουλοφόρων»

Oμως η αντίσταση συνεχίζεται

«Η πόλη του Πόρτλαντ έχει τεθεί υπό πολιορκία για 47 συνεχόμενες μέρες από ένα βίαιο όχλο, ενώ οι τοπικοί πολιτικοί ηγέτες αρνούνται να αποκαταστήσουν την τάξη για να προστατεύσουν την πόλη τους. Κάθε βράδυ, άνομοι αναρχικοί καταστρέφουν και βεβηλώνουν περιουσίες, συμπεριλαμβανομένου του ομοσπονδιακού δικαστηρίου, και επιτίθενται σε γενναίους αξιωματικούς που εφαρμόζουν το νόμο προστατεύοντάς το».
Πλήρες άρθρο...
Στα 68 του χρόνια και μετά από μια λαμπρή δημοσιογραφική καριέρα, ως διευθυντής έκδοσης και σύνταξης της «Liberation», ο Λοράν Ζοφρέν αποφάσισε να… σώσει τη Γαλλία ως πολιτικός.  Στη Γαλλία, βέβαια, δεν τα λένε ποτέ έτσι χοντροκομμένα. Επιστρατεύουν μια απίστευτη φλυαρία, με την οποία περιτυλίγουν το θέμα έτσι που ο πυρήνας του να μείνει κρυμμένος.
Πλήρες άρθρο...
Τι του 'μελλε να πάθει του δόλιου. Οχι μόνο τον υποχρέωσαν να φορέσει μάσκα, αλλά τον έβαλαν να γράψει και τον… ύμνο στη μουτσούνα και να τον ανεβάσει στο αγαπημένο του Τουίτερ:«Είμαστε Ενωμένοι στην προσπάθειά μας να αντιπαλέψουμε τον Αόρατο Κινέζικο Ιό, και πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι Πατριωτικό το να φοράς μάσκα όταν δεν μπορείς να αποστασιοποιηθείς κοινωνικά.
Πλήρες άρθρο...