Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 | 06:57

ΥγείαPointer

Βόλεψαν τους καπιταλιστές των Corona parties

Οταν πραγματοποιήθηκε το γνωστό corona party στη Μύκονο και επιβλήθηκαν ποινές στους καπιταλιστές ιδιοκτήτες του μπιτσόμπαρου πολυτελείας έγινε ντόρος μεγάλος. Και βγήκαν πολλοί και διάφοροι για να εκφράσουν τη διαφωνία τους με την ποινή του δίμηνου λουκέτου. Οταν η ποινή εξαφανίστηκε, κανένας ντόρος.

Στις 18 Ιούνη, εκδόθηκε ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία «εξορθολογίζονται τα πρόστιμα ώστε να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκαν, δηλαδή την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση των κεκτημένων από τη συλλογική προσπάθεια των πολιτών, χωρίς να είναι εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις».

Οπως αντιλαμβάνεστε, η είδηση βρίσκεται στο σημείο που τονίσαμε. Τα διοικητικά πρόστιμα είναι μεταξύ 1.000 και 50.000 ευρώ, ενώ η αναστολή λειτουργίας από 15 μέχρι 90 μέρες. 15 μέρες στην πρώτη παράβαση, 30 ημέρες στη δεύτερη και 90 μέρες στην τρίτη παράβαση, αν γίνεται εντός τριμήνου (αν γίνεται εντός εξαμήνου, κατεβαίνει στις 60 μέρες). 

Και βέβαια, η ΚΥΑ προβλέπει αναδρομική ισχύ «ώστε να μην ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά». Μ' άλλα λόγια, το δίμηνο λουκέτο στο μπιτσόμπαρο της Μυκόνου και στο άλλο στην παραλιακή στην Αθήνα έγινε 15 μέρες, οι οποίες πέρασαν κιόλας.
Σάββατο 27 Ιουνίου 2020