Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 | 07:07

ΔιεθνήPointer

Μπροστά στα φράγκα τι είναι η δημόσια υγεία;

Το Νο 1 του παγκόσμιου τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, η σύζυγός του, άλλοι τρεις τενίστες, η σύζυγος ενός από τους τρεις και άλλα τρία άτομα που εμπλέκονταν στη διοργάνωση του τουρνουά Adria Tour διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Για να βγάλει φράγκα, ο Τζόκοβιτς, που ήταν και διοργανωτής του τουρνουά, έδωσε εντολή να παραβλεφτούν τα πιο στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας. Οχι μόνο δεν τηρούνταν αποστάσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων στη διοργάνωση, αλλά ακόμα και το κοινό ήταν κοντά στους αθλητές, για να γίνονται τα συνηθισμένα σε τέτοιου είδους τουρνουά: αυτόγραφα από τους αθλητές και σέλφι με το κοινό. Μετά απ' αυτή την εξέλιξη, ο μικρότερος αδερφός του Τζόκοβιτς, που είναι διευθυντής του τουρνουά, ανακοίνωσε ότι διακόπτεται (δε θα γίνουν οι αγώνες στη Μπάνια Λούκα και το Σαράγεβο).

Και να φανταστείτε ότι η Σερβία είναι από τις λιγότερο προσβεβλημένες χώρες (όπως η Ελλάδα). Ομως, η εθνικιστική σερβική κυβέρνηση, αγνόησε τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, προκειμένου να διευκολύνει τον Τζόκοβιτς να κάνει τη μπίζνα του και η ίδια να εξασφαλίσει την τουριστική (και όχι μόνο) προβολή της Σερβίας. Εκανε το ίδιο ακριβώς που κάνει η ελληνική κυβέρνηση ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στον τουρισμό.
Σάββατο 27 Ιουνίου 2020