Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 | 08:20
Οι «βανδαλισμοί» αγαλμάτων ρατσιστών ανά τις ΗΠΑ, όπως αυτό του 7ου προέδρου της χώρας Αντριου Τζάκσον, ο οποίος διέθετε σκλάβους και έμεινε γνωστός στην Ιστορία για το πογκρόμ κατά των ιθαγενών της χώρας, ήταν φυσικό να ενεργοποιήσουν για μια ακόμα φορά τα φασιστικά ανακλαστικά του Τραμπ, ο οποίος απείλησε τους διαδηλωτές με πολύχρονες φυλακίσεις και άγρια καταστολή.
Πλήρες άρθρο...
Οσοι θεωρείτε ότι ο κοροναϊός είναι ένα… παραμύθι που το επινόησαν κάποιοι αντιδραστικοί εγκέφαλοι για να βάλουν τον κόσμο σε καραντίνα, θα πρέπει να ξαφνιαστήκατε από το γεγονός ότι ο Τραμπ (που θα ήταν από τους πρώτους που θα έκαναν κάτι τέτοιο) όχι μόνο εμφανίζεται ενάντιος στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση αναζωπύρωσης της πανδημίας, αλλά καταφέρεται ακόμα και κατά των τεστ προκειμένου να μη φαίνονται οι συνέπειες αυτής της νέας ίωσης!  Απίστευτο κι όμως αληθινό.
Πλήρες άρθρο...
Υστερα από 14 μήνες πολιορκίας της πρωτεύουσας Τρίπολης από τις δυνάμεις του Χαφτάρ, οι εξελίξεις στο πεδίο της μάχης, με τη ραγδαία υποχώρηση των πολιορκητών, αντανακλούν τις αλλαγές στο συσχετισμό δυνάμεων των δυο πλευρών στον πόλεμο της Λιβύης, ενώ από ό,τι φαίνεται οι Αμερικάνοι μπαίνουν πιο ενερ
Πλήρες άρθρο...
Το Νο 1 του παγκόσμιου τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, η σύζυγός του, άλλοι τρεις τενίστες, η σύζυγος ενός από τους τρεις και άλλα τρία άτομα που εμπλέκονταν στη διοργάνωση του τουρνουά Adria Tour διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό. Για να βγάλει φράγκα, ο Τζόκοβιτς, που ήταν και διοργανωτής του τουρνουά, έδωσε εντολή να παραβλεφτούν τα πιο στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί τον πρώτο καιρό, όταν ο νέος κοροναϊός επέδραμε αιφνιδιαστικά στις ανθρώπινες κοινωνίες, να έπληξε και ανθρώπους της κυρίαρχης τάξης, δίνοντας την ευκαιρία για μια πρόστυχη προπαγάνδα διαταξικού περιεχομένου («μας αφορά όλους», «δεν κάνει διάκριση πλούσιων και φτωχών» και τα παρόμοια), όμως στην πορεία φάνηκε καθαρά ότι τα πλήγματα της πανδημίας δεν είναι διαταξικά αλλά ταξικά.
Πλήρες άρθρο...
Δυο μέρες όλες κι όλες κράτησαν οι συζητήσεις για την επέκταση της συμφωνίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, της επονομαζόμενης νέας Start, που λήγει τον Φλεβάρη του επόμενου χρόνου. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκαν την Τρίτη! Απ’ ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει και άλλος γύρος, πιθανότατα στα τέλη Ιούλη ή αρχές Αυγούστου.
Πλήρες άρθρο...