Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 | 01:26

ΥγείαPointer

Γκεμπελίστικες φιέστες που τους ξεβρακώνουν

Small_img_35766
Την Τρίτη 12 Μάη, ο Πατούλης (με την ιδιότητα-δίπορτο του περιφερειάρχη Αττικής και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών) και ο Αρκουμανέας (πρόεδρος ΕΟΔΥ) πήγαν στο Ζάππειο και οργάνωσαν φιέστα για να παρουσιάσουν τις «8 από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους)», το προσωπικό των οποίων «θα επισκέπτεται με τις αναγκαίες προφυλάξεις τα ύποπτα περιστατικά για νόσο Covid-19 και θα προβαίνει σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος».
 
Πατούλης και Αρκουμανέας «υπέγραψαν Σύμφωνο, που επικυρώνει τη συνεργασία Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής και Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας». Παρουσία καμερών, φυσικά. Γι’ αυτό, άλλωστε, πήγαν στο Ζάππειο. Γι’ αυτό έντυσαν γιατρούς και νοσηλευτές με στολές εργασίας και τους έστησαν σαν γλάστρες πίσω τους.
 
Ερώτημα πρώτο: Χρειάζονται γιατροί για τη λήψη δειγμάτων που θα σταλούν για μοριακό έλεγχο στα εργαστήρια; Δε χρειάζονται, φυσικά, όμως ο Πατούλης έπρεπε να προσλάβει γιατρούς για να κάνει «παιχνίδι» στον ΙΣΑ. Μπορεί τα παπαγαλάκια των καναλιών να μιλούσαν για «τριμελή συνεργεία» (αυτό τους είπαν, αυτό μηρύκαζαν, χωρίς να μπουν στον κόπο να ψάξουν), όμως η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έκανε ο ΙΣΑ, δε ζητάει οδηγούς. Ζητάει γιατρούς και νοσηλευτές με δίπλωμα οδήγησης. Μ’ άλλα λόγια, θα έχουμε διμελή συνεργεία, όπως και στις ΚΟΜΥ. Η διαφορά είναι ότι στις μεν ΚΟΜΥ έχουμε νοσηλευτή και οδηγό, στις δε ΚΟΕΣ έχουμε γιατρό και νοσηλευτή-οδηγό.
 
Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν σύμβαση έργου για ένα τρίμηνο, για 8ωρο-5ήμερο, με αμοιβή 110 ευρώ τη μέρα για τους γιατρούς, 70 ευρώ για τους νοσηλευτές-οδηγούς και 50 ευρώ για το υπόλοιπο βοηθητικό προσωπικό.
 
Ερώτημα δεύτερο: Πότε θα συγκροτηθούν οι υπόλοιπες 7 ΚΟΕΣ του Πατούλη; Του αγίου ποτέ ανήμερα (για να μη μνημονεύσουμε έναν άλλο… άγιο, το όνομα του οποίου αρχίζει επίσης από πι). Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, που δημοσιεύτηκε στις 30 Απρίλη (ΑΔΑ: ΨΣ4Χ469ΗΣΛ-81Ρ), ζητάει 8 γιατρούς, 8 νοσηλευτές, μία γραμματέα, δύο άντρες υπεύθυνους για τη διαχείριση υγειονομικού υλικού και έναν αποθηκάριο. Δεν ζητάει πρτοσωπικό για 15 συνεργεία, αλλά για 8! Κατά την πάγια τακτική των δεξιών να λένε ανερυθρίαστα τα πιο χοντρά ψέματα, ακολουθώντας την τακτική των συριζαίων, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αυξήσουν τον αριθμό από 8 σε 15, για να κάνουν «μπούγιο» στην προπαγάνδα. Δεν είναι τυχαίο ότι το ΔΣ του ΙΣΑ πήρε απόφαση στις 30 Απρίλη, ότι την ίδια μέρα δημοσιεύτηκε η προκήρυξη, ενώ δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 6 Μάη για την υποβολή αιτήσεων (ηλεκτρονικά). Βιάζονταν να κάνουν τη φιέστα, μιας και με τις ΚΟΜΥ δεν μπορούσαν πλέον να σπεκουλάρουν. Προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο με μια νέα γερή δόση προπαγάνδας.
 
Ερώτημα τρίτο: Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι πιάνουν δουλειά και οι 8 ΚΟΕΣ του Πατούλη, τι θα προσθέσουν στο έργο των περιβόητων ΚΟΜΥ; Αν σκεφτούμε ότι από τις 132 προγραμματισμένες ΚΟΜΥ της Αττικής κατακυρώθηκαν οι προσλήψεις νοσηλευτών και οδηγών μόνο για 63, δηλαδή για λιγότερες από τις μισές (γράφουμε αναλυτικά στη διπλανή σελίδα) και ότι μόνο κάποιες απ’ αυτές τις ΚΟΜΥ (όχι όλες) εμφανίστηκαν μόνο για την εναρκτήρια φιέστα, τη Δευτέρα 4 Μάη, και μετά τις έφαγε το μαύρο σκοτάδι, διότι ακόμα ο ΕΟΔΥ δεν έχει προμηθευτεί τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας των εργαζόμενων, όπως αποκαλύψαμε, τότε οι 8 ΚΟΕΣ που παρέταξε ο Πατούλης σαν γλάστρες στα σκαλιά του Ζαππείου γίνονται άκρως απαραίτητες. «Από τ’ ολότελα καλή είν’ κι η Πανα-γιώταινα».
 
Επαναλαμβάνοντας την ίδια φιέστα (και με Πατούλη στο φόντο αυτή τη φορά), προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον ελληνικό λαό ότι τάχα είναι έτοιμοι να εξορμήσουν «ανά τας οδούς και τας ρύμας» της χώρας και να κάνουν αυτό που δεν έκαναν μέχρι τώρα: μαζικά τεστ. Φιέστες κάνουν, όχι δουλειά διαγνωστικού ελέγχου –με μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων- στον πληθυσμό, προκειμένου να στήσουν τον απαραίτητο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης. Κι επειδή οι φιέστες τους είναι χτισμένες στο ψέμα, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του γκεμπελισμού: «πες, πες, στο τέλος θα το πιστέψουν».
 
Γράφουν στα φυλλάδιά τους (στο περιβόητο «Σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων – Γέφυρα ασφάλειας για μια νέα καθημερινότητα», που παρουσίασε ο ίδιος ο Μητσοτάκης με διάγγελμα), ότι έχουν προγραμματίσει 38,5 χιλιάδες μοριακά τεστ ανά εβδομάδα (δηλαδή 154.000 το μήνα) και 140.000 τεστ αντισωμάτων το μήνα. Μετά ο Κοντοζαμάνης τα αύξησε σε 6.000 μοριακά τεστ την ημέρα (γιατί όχι; οι ψευτιές δεν κοστίζουν τίποτα). Κι έχουν παραγγείλει μόνο 90.000 μοριακά τεστ για το τρίμηνο Μάη-Ιούλη (δηλαδή 30.000 το μήνα) και κανένα τεστ αντισωμάτων!
 
Ερώτημα τέταρτο: Οι γιατροί και νοσηλευτές που έστησε σαν γλάστρες ο Πατούλης στα σκαλιά του Ζαππείου, στις 12 Μάη, ήταν ντυμένοι με τις ίδιες στολές που φορούν οι γιατροί στις ΜΕΘ CoviD-19. Οπως πρέπει, δηλαδή. Οι νοσηλευτές των ΚΟΜΥ, όμως, που τους εμφάνισαν στη φιέστα της 4ης Μάη, δε φορούσαν τέτοιες στολές, μάσκες και γυαλιά. Mάλιστα, τα παπαγαλάκια της κρατικής τηλεόρασης, που δε «νογάνε» και πολύ, έκαναν μοντάζ στα βίντεο και κόλλησαν στις εικόνες του προσωπικού του Πατούλη, με τον «βαρύ» ατομικό εξοπλισμό, τις εικόνες του προσωπικού των ΚΟΜΥ, με τον εξοπλισμό της πλάκας. Ρωτάμε: αυτός είναι ο ατομικός εξοπλισμός στις ΚΟΕΣ ή απλά δανείστηκαν μερικές στολές για λόγους φωτογράφησης; Αν θα χρησιμοποιούν αυτόν τον ατομικό εξοπλισμό (που είναι ο ενδεδειγμένος, με την προσθήκη και των απαραίτητων ποδοναρίων), έχουν επάρκεια ώστε να μπορούν να τον αλλάζουν μετά από κάθε πράξη, όπως επιβάλλεται για λόγους ασφάλειας των ίδιων των υγειονομικών, αλλά και μη επιμόλυνσης των δειγμάτων που θα παίρνουν; Τι ατομικός εξοπλισμός προβλέπεται για τις ΚΟΜΥ, οι εργαζόμενοι των οποίων θα κάνουν την ίδια δουλειά; Σαν αυτόν που έδειξαν στο Ζάππειο, για τις ανάγκες της προπαγάνδας, ή σαν αυτόν που είδαμε να φορούν οι νοσηλευτές των ΚΟΜΥ, όταν τους εμφάνισαν (πάλι για τις ανάγκες της προπαγάνδας); Απαντήσεις δεν περιμένουμε από τους Πατούληδες και τους Αρκουμανέηδες, όμως θα παρακολουθούμε το θέμα, δε θα τ’ αφήσουμε έτσι.
 
ΥΓ. Ο Πατούλης, αφού συνεχάρη «την προσπάθεια του ΕΟΔΥ, του Υπ. Υγείας και της Κυβέρνησης όλο αυτό το χρονικό διάστημα» και διαδήλωσε ότι «Περιφέρεια και ΙΣΑ είμαστε στο πλευρό τους», ανακοίνωσε ότι «σήμερα τους παρέχουμε ένα δίκτυο εξειδικευμένων γιατρών και νοσηλευτών πανεπιστημιακής και τεχνικής εκπαίδευσης προκειμένου να μπει στη μάχη για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας». Το δίκτυο είναι 8 συνεργεία!
 
Ο Αρκουμανέας, αφού καμάρωσε ότι «σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που έχει κάνει ο ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας αλλά και ολόκληρη η χώρα, είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα» και «ενημέρωσε» ότι «όλο αυτό το διάστημα είχαμε συμμάχους πολλούς και καλούς όπως την Περιφέρεια Αττικής με την οποία έχουμε συνεργαστεί ήδη στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού με μεγάλη επιτυχία και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα» (???), ανακοίνωσε ότι «οι εξειδικευμένες κινητές μονάδες που προσφέρονται με τον κατάλληλο εξοπλισμό, τα οχήματα, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα βοηθήσουν να είμαστε δίπλα στους πολίτες Αττικής», για να καταλήξει στο γλείψιμο του Πατούλη («Στη δράση αυτή είναι δίπλα μας ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής και αυτό μας δίνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες»!) και στη… διαβεβαίωση ότι «θα συνεργαστούμε ώστε το εξειδικευμένο δυναμικό να έχει περισσότερες επιχειρησιακές δυνατότητες»!
 
Αν δεν είχαμε να κάνουμε με τόσο σοβαρό θέμα και δεν μας προκαλούσε οργή η γκεμπελίστικη προπαγάνδα της κυβέρνησης, θα λέγαμε «κρίμα που δε φώναξαν και την Πατούλαινα, να δώσει μεγαλύτερο “βάρος“ στη φιέστα»…
 
 
 
Σάββατο 16 Μαΐου 2020