Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 | 00:42

ΥγείαPointer

Ομολογία Τσιόδρα: Δεν έχουμε στοιχεία για τους ασθενείς που νόσησαν και ανέρρωσαν!

O λοιμωξιολόγος Τσιόδρας ομολογεί κυνικά ότι δεν έχουν στοιχεία γι’ αυτούς που επλήγησαν από τον κοροναϊό και ανέρρωσαν! Κατά τα άλλα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάνουν επιστημονική επιδημιολογική επιτήρηση.
 
Θυμίζουμε ότι ο Τσιόδρας με τον Κοντοζαμάνη ψεύδονται ξεδιάντροπα ανακοινώνοντας ότι κάνουν χιλιάδες μοριακά τεστ την ημέρα. Μόνο για το τριήμερο 11-13 Μάη ανακοίνωσαν ότι έκαναν 12.679 τεστ, όταν οι προμήθειές τους σε αντιδραστήρια είναι μόνο για 1.000 τεστ την ημέρα! Κομπορρημονούσαν στις «ενημερώσεις» που έκαναν μέχρι τις 12 Μάη, ότι εκτός των άλλων κάνουν και σοβαρή επιδημιολογική έρευνα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον κοροναϊό και έχουν αναρρώσει.
 
Γνωρίζαμε, ότι οι κεντρικοί μηχανισμοί τους είναι μπαχαλοποιημένοι και έτσι δεν κάνουν καμία επιδημιολογική έρευνα, όχι μόνο για τις δομές των μεταναστών και των διάφορων ευπαθών ομάδων, αλλά ούτε και για τους ανθρώπους που επλήγησαν από τον κοροναϊό και στη συνέχεια ανέρρωσαν!
 
Οταν εκδόθηκε η ΠΝΠ της 1ης Μάη του 2020, με αφορμή το εικοστό άρθρο της γράψαμε («Τα πάντα στα πόδια των καπιταλιστών-Αρμαγεδώνας για την εργατική τάξη») μεταξύ των άλλων:
 
«Ομολογία
 
Το εικοστό άρθρο της ΠΝΠ αναφέρεται στο μητρώο ασθενών από τον κοροναϊό, στην ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και στη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό. Αναφέρει:
 
1. Κατά την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου Ασθενών από τον κορωνοϊό COVID-19 επιτρέπεται η ενημέρωσή του, μέσω της αναδρομικής χορήγησης δεδομένων προς την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., τα οποία έχουν περιέλθει σε γνώση των χρηστών για σκοπούς ιχνηλάτησης, και αφορούν στο σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
 
2. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.), στο πλαίσιο των σκοπών ιχνηλάτησης, δύναται να έχει πρόσβαση στα ακόλουθα δεδομένα αναφορικά με την πορεία έκβασης των νοσηλευομένων: α) είδος κλίνης όπου νοσηλεύεται κάθε ασθενής (ΜΕΘ, ΜΑΦ, απλή) και τυχόν μεταβολές, καθώς και β) έκβαση της νοσηλείας (εξιτήριο λόγω ίασης ή θάνατος).
 
Μερικές σύντομες επισημάνσεις, σχολιάζοντας δύο βασικές διατάξεις αυτού του άρθρου.
 
Πρώτη επισήμανση. Ούτε είχαν ούτε έχουν ακόμα εικόνα για την πορεία έκβασης των νοσηλευόμενων που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό. Τώρα πάνε να ενημερωθούν τόσο η ΗΔΙΚΑ ΑΕ όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας!
 
Δεύτερη επισήμανση. Εάν δεν αποκαλυπτόταν η εγκληματική τους ευθύνη, καθώς δεν έκαναν επιδημιολογική έρευνα με μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων, δεν είχαν σκοπό να κάνουν ούτε καν αυτό. Αναγκάστηκαν να κάνουν τώρα επιδημιολογική έρευνα, συμπεριλαμβάνοντας και μερικές ακόμα δεκάδες χιλιάδες πολίτες.
 
Η μόνη περίπτωση να κάνουν μαζικά μοριακά τεστ στον ελληνικό λαό είναι αν -λόγω του τυχοδιωκτικού ανοίγματος της οικονομίας, προς όφελος των κερδών των καπιταλιστών και σε βάρος της δημόσιας υγείας- φουντώσει πάλι η πανδημία».
 
Στις 12 Μάη, ο Τσιόδρας (ο λοιμωξιολόγος που σύμφωνα με δική του δήλωση προσφέρει τις υπηρεσίες του στις κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων) ομολογεί –σαν να μην τρέχει τίποτα- ότι δεν έγινε επιδημιολογική έρευνα στους νοσήσαντες από τον κοροναϊό που στη συνέχεια ανέρρωσαν. Χρειάστηκε να υποβληθούν δύο ερωτήσεις από δημοσιογράφους με παρεμφερές περιεχόμενο για να αναγκαστεί ο Τσιόδρας να απαντήσει, ότι δεν έγινε καμία επιδημιολογική έρευνα για τους νοσήσαντες που στη συνέχεια ανέρρωσαν. Παραθέτουμε τη δεύτερη ερώτηση και την απάντηση του Τσιόδρα:
 
«Ρ. ΜΕΛΑ: Κύριε Τσιόδρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχετε στη διάθεσή σας από το μητρώο ασθενών με COVID-19, οι ασθενείς που έχουν γίνει καλά σε ποια κατάσταση είναι σήμερα; Εχουν παρουσιάσει κάποια νευρολογικά ή άλλα προβλήματα; Ο ιός έχει αφήσει κάποιες βλάβες στον οργανισμό τους; Και αν ναι, ποιες είναι αυτές; Διορθώνονται ή είναι μόνιμες;
 
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ναι, δεν έχουμε δεδομένα συστηματικά τα οποία να αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι ανέρρωσαν σχετικά με τις επιπλοκές τους. Υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή τη στιγμή, μια τεράστια ερευνητική προσπάθεια η οποία θα ξεκινήσει και στην Ελλάδα, να καταγράψουμε αυτούς τους ανθρώπους και να δούμε εάν τους άφησε κάποια υπολείμματα ο ιός, όπως τα υπολείμματα στα οποία αναφέρεται η δημοσιογράφος, τα νευρολογικά υπολείμματα, τα μυοσκελετικά υπολείμματα, καταστάσεις οι οποίες απαιτούν φυσιοθεραπεία, προβλήματα σε άλλα συστήματα του οργανισμού, παραδείγματος χάριν για τη θέση με την οποία αερίζονται οι ασθενείς οι οποίοι διασωληνώνονται στις μονάδες. Εχει υποτεθεί ότι μπορεί να επηρεάσει την οπτική τους οξύτητα.
 
Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στο άμεσο μέλλον με προοπτική παρακολούθηση. Εχει μεγάλη σημασία για τους σοβαρά αρρώστους, παρά για αυτούς που ήταν ελαφρά άρρωστοι και ήταν εκτός νοσοκομείου. Αυτοί θα έχουν πολύ λιγότερα υπολείμματα.
 
Και θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια συστηματική καταγραφή αυτών των “επιπλοκών“, αλλά και των αδυναμιών που αφήνει σε όλα τα επίπεδα ο ιός, μεταξύ των οποίων βέβαια και το ψυχολογικό και πνευματικό στρες, το οποίο αξιολογείται από ειδική ομάδα ελλήνων επιστημόνων και έχω ήδη δει κάποια δημοσιεύματα.
 
Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να γίνει, είναι νωρίς ακόμα και θα αφορά κυρίως ασθενείς με σοβαρή νόσο, ασθενείς που διασωληνώθηκαν και νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ» (η έμφαση δική μας).
 
 Αφού δεν έχει εικόνα για τους νοσήσαντες από τον κοροναϊό, πώς θα μπορούσε ως τώρα να κάνει συντονισμένα μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων; Γι’ αυτό σκαρφίστηκε το επιχείρημα ότι δήθεν δεν υπάρχουν αξιόπιστα (πιστοποιημένα) τεστ αντισωμάτων!
 
Η αποκαλυπτική αυτή ομολογία από έναν επιστήμονα που δεν υπηρετεί την επιστήμη και τη δημόσια υγεία, αλλά τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που στοχεύουν στην προώθηση των συμφερόντων της αστικής τάξης, μας επιβάλλει να φωνάξουμε πιο δυνατά: μαζικά και συντονισμένα μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων τώρα.
 
 
 
Σάββατο 16 Μαΐου 2020