Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 | 00:00
Στις 10 Μάη, στην καθημερινή «ενημέρωση» με τον Τσιόδρα, ο Χαρδαλιάς είπε: «Από αύριο, στο δεύτερο στάδιο δηλαδή της επανεκκίνησης της οικονομίας, επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.
Πλήρες άρθρο...
Δεν υπάρχει αστός πολιτικός που να μην παρουσιάζει εκστασιασμένος τις τεράστιες επιτυχίες των λεγόμενων startup επιχειρήσεων, που τις στήνουν «δυνατά μυαλά» και «καινοτόμοι επιστήμονες», που αναδεικνύουν «τη δημιουργικότητα του Ελληνα». Πόσες φορές δεν τα έχουμε ακούσει αυτά από τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη και πολλούς άλλους;   Μια τέτοια επιχείρηση, η Workable προχώρησε σε 24 απολύσεις (το 10% του προσωπικού της!), επικαλούμενη την κρίση.
Πλήρες άρθρο...
Οταν εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθήνας διεκτραγωδούν την έλλειψη μέσων προστασίας και τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να επιστρέψουν στην «κανονικότητα», μπορούμε να φανταστούμε τι συμβαίνει στα καπιταλιστικά κάτεργα, όπου ισχύει ο νόμος «όσο φτηνότερα τόσο καλύτερα».
Πλήρες άρθρο...