Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 | 00:14

ΔιεθνήPointer

Φιάσκο η «Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορονοϊό»

Μερικές από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη (Ευρωπαϊκή Ενωση, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νορβηγία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) διοργάνωσαν ένα… μαραθώνιο αγάπης, στον οποίο έδωσαν το βαρύγδουπο όνομα «Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορονοϊό». Στόχος ήταν «να συγκεντρωθεί σημαντική χρηματοδότηση ώστε να διασφαλιστεί η συνεργατική ανάπτυξη και η καθολική διάθεση διαγνωστικών εξετάσεων, θεραπευτικών αγωγών και εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού». Υποτίθεται για όλο τον κόσμο, αλλά περισσότερο για τις φτωχές χώρες.
 
Συγκέντρωσαν 7,4 δισ. ευρώ. Και η Φον ντερ Λάιεν δήλωσε «πολύ περήφανη και χαρούμενη που το πολύ σημαντικό αυτό έργο ξεκίνησε με τόση επιτυχία»! Δε χρειάζεται να σας πούμε τι σημαίνουν 7,4 δισ. ευρώ για όλο τον πλανήτη: ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Μη φανταστείτε, όμως, ότι είχαν βάλει κάποιον πολύ μεγαλύτερο στόχο. 7,5 δισ. ευρώ ήταν ο στόχος τους.
 
Από τα 7,4 δισ. που συγκέντρωσαν, 1,4 δισ. έδωσε η Κομισιόν (δεν είναι όλα «ζεστό» χρήμα, τα 400 εκατ. ευρώ είναι εγγυήσεις δανείων που θα συνάψουν κάποια «μαγαζιά» που έχει στήσει η ΕΕ) και άλλα περίπου 3 δισ. έδωσαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Τα υπόλοιπα έδωσαν οι εκτός Ευρώπης ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
 
Οι ίδιοι ομολογούν ότι «ο αρχικός στόχος των 7,5 δισ. ευρώ δε θα είναι αρκετός για να διασφαλιστεί η διανομή τεχνολογιών υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς αυτό συνεπάγεται σημαντικό κόστος όσον αφορά την παραγωγή, την προμήθεια και τη διανομή». Τότε; Η απάντηση είναι απλή: η προπαγάνδα μετράει περισσότερο από την ουσία.
 
Στο καμάρι τους, τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), το μεγάλο «πλυντήριο» για τις βρομιές τους ενάντια στη δημόσια υγεία, θα δώσουν 158 εκατ. ευρώ! Κάτι περισσότερο από το ένα τρίτο της ετήσιας συνδρομής των ΗΠΑ, που πάγωσε πρόσφατα ο Τραμπ. Με προϋπολογισμό γύρω στα 5,7 δισ. δολαρίων, ο ΠΟΥ ζήτησε έκτακτη ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού. Αντιλαμβάνεστε τι αντιπροσωπεύουν τα 158 εκατ. ευρώ που θα του δώσουν. Οχι πως ο ΠΟΥ θα έκανε τίποτα παραπάνω απ' αυτά που κάνει (για το ρόλο του και ειδικά για τη δράση του στη νέα πανδημία έχουμε δημοσιεύσει πλούσιο υλικό στο eksegersi.gr μέσα στον Απρίλη), όμως το εξευτελιστικό ποσό που θα του δώσουν, εν μέσω πανδημίας μάλιστα, δείχνει το μέγεθος του φιάσκου της «Παγκόσμιας Αντίδρασης».
 
Φυσικά δε θα το βάλουν κάτω. Οπως ανακοίνωσε η Φον ντερ Λάιεν, θα συνεχίσουν με τη βοήθεια ΜΚΟ, τις οποίες έχουν προσεγγίσει. Οι ΜΚΟ την ξέρουν καλά αυτή τη δουλειά. Προσφέρουν στους καπιταλιστές τη δυνατότητα τζάμπα διαφήμισης έναντι εξευτελιστικού γι΄αυτούς τιμήματος. Ταυτόχρονα, λειτουργούν ως απατηλή βιτρίνα του παγκόσμιου καπιταλισμού, πασπαλίζοντας τη βαρβαρότητα και την εγκληματικότητά του με χρυσόσκονη φιλανθρωπίας και κάλπικης αλληλεγγύης.
 
Ο Μητσοτάκης, ακολουθώντας το προπαγανδιστικό πλάνο της Κομισιόν, ευχήθηκε… δωρεάν εμβόλιο για όλο τον κόσμο. Οσοι το πήραν είδηση πρέπει να έσκασαν στα γέλια. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ερευνητικό εργαστήριο στον κόσμο που να μην ασχολείται με μελέτες σχετικά με την CoviD-19. Kι όπως πολύ καλά ξέρουμε, όλα τα αξιόλογα εργαστήρια στον κόσμο βρίσκονται υπό τον έλεγχο φαρμακευτικών μονοπωλίων. Αν βρεθεί εμβόλιο για την CoviD-19 (πράγμα που δεν είναι καθόλου σίγουρο), αυτό θα μοσχοπουληθεί και τα φαρμακευτικά μονοπώλια που θα το κατασκευάσουν και θα το εμπορευτούν, θα θησαυρίσουν. Οπως γίνεται με κάθε φάρμακο που συνδέεται με άγνωστες μέχρι τώρα θεραπείες. Αυτά που λένε, για συνεργασία μεταξύ των ερευνητικών εργαστηρίων και για «παγκόσμια αλληλεγγύη ενάντια στον κοινό εχθρό» είναι προπαγάνδα για αφελείς. Για να μην πάμε στα αντικαρκινικά φάρμακα και τις εξωφρενικές τιμές που πωλούνται, αρκεί να θυμηθούμε τι έγινε με το εμβόλιο της γρίπης. Υπάρχει κι ένα σχετικό σκάνδαλο στη χώρα μας, μην το ξεχνάμε.
 
 
Σάββατο 16 Μαΐου 2020