Κυριακή 05 Ιουλίου 2020 | 12:31
Medium_img_35745
Τη χειρότερη οικονομική κρίση των επτά δεκαετιών της Ιστορίας της περνά η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, που ιδρύθηκε το 1949 για να παράσχει υγειονομικές, εκπαιδευτικές, στεγαστικές και άλλες υπηρεσίες ανακούφισης στους πάνω από πέντε εκατομμύρια παλαιστίνιους πρόσφυγες στη Δυτική Οχθη, τη Λωρίδα της Γάζας, την ανατολική Ιερουσαλήμ καθώς και την Ιορδανία, το Λίβανο και τη Συρία.
Πλήρες άρθρο...
 Τις μαύρες μέρες του μεγαλύτερου ίσως βιομηχανικού «ατυχήματος» στον κόσμο (μετά τη διαρροή ισοκυανικού μεθυλίου από εργοστάσιο της Union Carbide στο Μποπάλ της Ινδίας το 1984, που σκότωσε πάνω από 15.000 - κατ’ αλλους 25.000 - και δηλητηρίασε πάνω από μισό εκατομμύριο, αφήνοντάς τους ανάπηρους) θύμισε η διαρροή τοξικών αερίων στυρενίου, που έγινε στις 3:30 το πρωί της Πέμπτης στο εργοστάσιο της LG Polymers India, θυγατρικής της νοτιοκορεατικής εταιρίας LG Chemical Ltd.
Πλήρες άρθρο...
«Και λοιπόν; Λυπάμαι. Εγώ τι θέλετε να κάνω;». Αυτή ήταν η απάντηση του φασίστα Μπολσονάρου, προέδρου της Βραζιλίας, όταν του επισημάνθηκε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται (Πέμπτη απόγευμα, η Βραζιλία είχε 13.551 επίσημα καταγεγραμμένους θανάτους). Ο Μπολσονάρου, όμως, απόλυτα αδιάφορος για τις ανθρώπινες ζωές, βιάζεται να «επανεκκινήσει» την καπιταλιστική οικονομία της Βραζιλίας.
Πλήρες άρθρο...
Μερικές από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη (Ευρωπαϊκή Ενωση, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νορβηγία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) διοργάνωσαν ένα… μαραθώνιο αγάπης, στον οποίο έδωσαν το βαρύγδουπο όνομα «Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορονοϊό».
Πλήρες άρθρο...
Σύμφωνα με το μεγαλύτερο αγροτικό οργανισμό της Ιταλίας, Coldiretti, περισσότερα από 700.000 παιδιά κάτω των 15 ετών κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς βασικά είδη διατροφής, όπως ψωμί και γάλα, λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και της πανδημίας.   Η καπιταλιστική κρίση, που την επιτάχυνε το ξέσπασμα της π
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί το Χονγκ Κονγκ να είναι από τις πρώτες χώρες που εμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός, δημιουργώντας καταστάσεις απίστευτης υστερίας, με «επιδρομές» στα σούπερ μάρκετ και ληστείες ακόμα και… χαρτιών τουαλέτας, όμως η κοροναϊκή υστερία δεν μπόρεσε να σταματήσει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν ξανά, μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες.
Πλήρες άρθρο...