Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 | 00:09
«Δεν μπορώ να εγγυηθώ για την δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία. Καπιταλισμό έχουμε στην Ελλάδα και οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες καθορίζουν με ποιο τρόπο θα κινηθούν»! Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Θεοδωρικάκου, όταν τον ρώτησαν, αν το κράτος μπορεί να εγγυηθεί ότι δε θα μειωθούν οι μισθοί των εργαζόμενων με την εκ περιτροπής εργασία.
Πλήρες άρθρο...
O λοιμωξιολόγος Τσιόδρας ομολογεί κυνικά ότι δεν έχουν στοιχεία γι’ αυτούς που επλήγησαν από τον κοροναϊό και ανέρρωσαν! Κατά τα άλλα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάνουν επιστημονική επιδημιολογική επιτήρηση.   Θυμίζουμε ότι ο Τσιόδρας με τον Κοντοζαμάνη ψεύδονται ξεδιάντροπα ανακοινώνοντας ότι κάνουν χιλιάδες μοριακά τεστ την ημέρα.
Πλήρες άρθρο...

ΥγείαPointer

Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

Εκθέτουν τον ελληνικό λαό στον κίνδυνο της πανδημίας

Με το άνοιγμα των σχολείων και των μικρών και μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων ο ελληνικός λαός κινδυνεύει να πληγεί από τον κοροναϊό. Δεν κινδυνολογούμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που στο κέντρο της έχει την αποκόμιση ανώτατων κερδών από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και όχι την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και την εξυπηρέτηση των αναγκών της εργατικής τάξης.
Πλήρες άρθρο...
Την Τρίτη 12 Μάη, ο Πατούλης (με την ιδιότητα-δίπορτο του περιφερειάρχη Αττικής και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών) και ο Αρκουμανέας (πρόεδρος ΕΟΔΥ) πήγαν στο Ζάππειο και οργάνωσαν φιέστα για να παρουσιάσουν τις «8 από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες ε
Πλήρες άρθρο...
Στις 10 Μάη, στην καθημερινή «ενημέρωση» με τον Τσιόδρα, ο Χαρδαλιάς είπε: «Από αύριο, στο δεύτερο στάδιο δηλαδή της επανεκκίνησης της οικονομίας, επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.
Πλήρες άρθρο...
Στις 13 του Μάη οργανώθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στα Προπύλαια. Το συλλαλητήριο στηριζόταν και από την ΑΔΕΔΥ. Στην ατζέντα, εκτός από την αντίθεση στο «άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών»,
Πλήρες άρθρο...
Επ΄ευκαιρία της πανδημίας του κοροναϊού, κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας αποφάσισαν να εξοντώσουν μαζί μαθητές και εκπαιδευτικούς, προωθώντας το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα.   Απίστευτη ένταση των ταξικών φραγμών που πετσοκόβουν ελπίδες και όνειρα από το Γυμνάσιο και φράζουν την είσοδο στο Πανεπιστήμιο, νέα Μνημόνια που ήδη εφαρμόζονται και θα συμπληρωθούν με νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις.
Πλήρες άρθρο...

ΠεριβάλλονPointer

Οικιστικές πυκνώσεις – παράνομα ξεχερσώματα δασών

Ο Χατζηδάκης θα πάθει ό,τι έπαθαν Σταθάκης-Φάμελλος

Ο Χατζηδάκης, γαλουχημένος στο αντιδασικό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη και του πατριάρχη της, δεν έχει αναστολές. Ούτε πρωτοτυπεί. Ο αντιδασικός πολυνόμος 4865/2020, που πέρασε από τη Βουλή εν μέσω πανδημίας, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησαν οι Σταθάκης και Φάμελλος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πλήρες άρθρο...
Απαγόρευση των λεγόμενων ανοιχτών επισκεπτηρίων επιβάλλει το υπουργείο Προ Πο (αυτό είναι πλέον αρμόδιο για τις φυλακές και όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης), αποσκοπώντας –όπως όλα δείχνουν- στη μόνιμη κατάργησή τους. Η πανδημία του κοροναϊού ήταν απλά το πρόσχημα που χρειάζονταν οι πολιτικοί που διακρίνονται για το κατασταλτικό τους μένος.
Πλήρες άρθρο...
 Τις μαύρες μέρες του μεγαλύτερου ίσως βιομηχανικού «ατυχήματος» στον κόσμο (μετά τη διαρροή ισοκυανικού μεθυλίου από εργοστάσιο της Union Carbide στο Μποπάλ της Ινδίας το 1984, που σκότωσε πάνω από 15.000 - κατ’ αλλους 25.000 - και δηλητηρίασε πάνω από μισό εκατομμύριο, αφήνοντάς τους ανάπηρους) θύμισε η διαρροή τοξικών αερίων στυρενίου, που έγινε στις 3:30 το πρωί της Πέμπτης στο εργοστάσιο της LG Polymers India, θυγατρικής της νοτιοκορεατικής εταιρίας LG Chemical Ltd.
Πλήρες άρθρο...
«Και λοιπόν; Λυπάμαι. Εγώ τι θέλετε να κάνω;». Αυτή ήταν η απάντηση του φασίστα Μπολσονάρου, προέδρου της Βραζιλίας, όταν του επισημάνθηκε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται (Πέμπτη απόγευμα, η Βραζιλία είχε 13.551 επίσημα καταγεγραμμένους θανάτους). Ο Μπολσονάρου, όμως, απόλυτα αδιάφορος για τις ανθρώπινες ζωές, βιάζεται να «επανεκκινήσει» την καπιταλιστική οικονομία της Βραζιλίας.
Πλήρες άρθρο...
Μερικές από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη (Ευρωπαϊκή Ενωση, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νορβηγία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) διοργάνωσαν ένα… μαραθώνιο αγάπης, στον οποίο έδωσαν το βαρύγδουπο όνομα «Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορονοϊό».
Πλήρες άρθρο...
«Η συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στη Νίκη ήταν καθοριστική. Η έκβαση του πολέμου κρίθηκε στις μάχες της Μόσχας, του Λένινγκραντ, του Στάλινγκραντ, του Κουρσκ. Η πιο αιματηρή, εκείνη του Στάλιγκραντ, διήρκησε από τον Ιούλιο 1942 έως τον Φεβρουάριο 1943 και στοίχισε στον Κόκκινο Στρατό 1.
Πλήρες άρθρο...
Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Στις 30 Απρίλη, ο Τσιόδρας ανακοινώνει ότι «σχετικά με τη στρατηγική του διευρυμένου εργαστηριακού ελέγχου και ποιον συνάνθρωπό μας θα αφορά στην επόμενη φάση», η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να γίνεται μοριακός έλεγχος κατά προτεραιότητα, εκτός των άλλων, στο «προ
Πλήρες άρθρο...
Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ της 12ης Μάη, που δεν άλλαξαν μέχρι την Πέμπτη 14 Μάη, που γράφεται αυτό το σημείωμα, φτιάξαμε τρεις  πίνακες που αναφέρονται στις προσλήψεις νοσηλευτών και οδηγών που θα επανδρώσουν τις περιβόητες ΚΟΜΥ. Ο ένας πίνακας καταγράφει τις προσλήψεις για όλη την Ελλάδα, ο δεύτερος πίνακας καταγράφει τις προσλήψεις μόνο για τα νησιά, πλην Κρήτης και ο τρίτος τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.
Πλήρες άρθρο...
Στις 8 Μάη, ο Κικίλιας ανακοίνωσε με μπόλικα ταρατατζούμ ότι αποφάσισε τη συγκρότηση «επιστημονικής επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ». Οπως αναφέρει η σχετική απόφαση, «έργο της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η εισήγηση προς το Υπουργείο Υγείας για την αύξηση των κλινών Μ.
Πλήρες άρθρο...
Δεν υπάρχει αστός πολιτικός που να μην παρουσιάζει εκστασιασμένος τις τεράστιες επιτυχίες των λεγόμενων startup επιχειρήσεων, που τις στήνουν «δυνατά μυαλά» και «καινοτόμοι επιστήμονες», που αναδεικνύουν «τη δημιουργικότητα του Ελληνα». Πόσες φορές δεν τα έχουμε ακούσει αυτά από τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη και πολλούς άλλους;   Μια τέτοια επιχείρηση, η Workable προχώρησε σε 24 απολύσεις (το 10% του προσωπικού της!), επικαλούμενη την κρίση.
Πλήρες άρθρο...
Χαστούκι στην κυβέρνηση για την απόφασή της να ανοίξει άρον άρον τα σχολεία, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις (επαρκή επιδημιολογικά δεδομένα με μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων), αποτελεί η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (8/5) να μη διεξαχθούν οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου εν μέσω πανδημίας με φυσική παρουσία φοιτητών και πανεπιστημιακών.
Πλήρες άρθρο...
Φανερά εκνευρισμένη η Κεραμέως απάντησε με τη φράση «ούτε βήμα πίσω» στην κατακραυγή που έχει σηκωθεί από παντού για την τακτική «big brother» που θέλει να εφαρμόσει στα σχολεία.   Δεν ξέρει η κυρία, η μεγαλωμένη και σπουδαγμένη σε προστατευμένα περιβάλλοντα όπου συναγελάζονται τα μελλοντικά golden
Πλήρες άρθρο...
Την Παρασκευή, 8 Μαΐου, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επιφέρει καίριες αλλαγές στη νομοθεσία σχετικά με τους πρόσφυγες (έχει ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 96Α/12.5.2020). Oπως είχαμε γράψει και σε ρεπορτάζ στις 14 Απριλίου (Σχέδιο νόμου για προσφυγικό: «Αίτηση – απόρριψη – απέλαση»), με βάση τα όσα είχαν ήδη
Πλήρες άρθρο...
Τη χειρότερη οικονομική κρίση των επτά δεκαετιών της Ιστορίας της περνά η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, που ιδρύθηκε το 1949 για να παράσχει υγειονομικές, εκπαιδευτικές, στεγαστικές και άλλες υπηρεσίες ανακούφισης στους πάνω από πέντε εκατομμύρια παλαιστίνιους πρόσφυγες στη Δυτική Οχθη, τη Λωρίδα της Γάζας, την ανατολική Ιερουσαλήμ καθώς και την Ιορδανία, το Λίβανο και τη Συρία.
Πλήρες άρθρο...
Σύμφωνα με το μεγαλύτερο αγροτικό οργανισμό της Ιταλίας, Coldiretti, περισσότερα από 700.000 παιδιά κάτω των 15 ετών κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς βασικά είδη διατροφής, όπως ψωμί και γάλα, λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και της πανδημίας.   Η καπιταλιστική κρίση, που την επιτάχυνε το ξέσπασμα της π
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί το Χονγκ Κονγκ να είναι από τις πρώτες χώρες που εμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός, δημιουργώντας καταστάσεις απίστευτης υστερίας, με «επιδρομές» στα σούπερ μάρκετ και ληστείες ακόμα και… χαρτιών τουαλέτας, όμως η κοροναϊκή υστερία δεν μπόρεσε να σταματήσει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν ξανά, μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες.
Πλήρες άρθρο...
Η ΟΥΕΦΑ και οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, προκειμένου να μειώσουν την οικονομική ζημιά από την πανδημία του κοροναϊού. Αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία και την υγεία των ποδοσφαιριστών, προπονητών, διαιτητών και όσων εμπλέκονται στη διεξαγωγή μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.
Πλήρες άρθρο...