Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 04:47

ΥγείαPointer

Business as usualΟ Π. Δούκας, τέως υπουργός της ΝΔ, τέως τραπεζίτης και νυν δήμαρχος Σπάρτης (!;) είχε κανονίσει να κουβαλήσει ένα δευτεροκλασάτο χολιγουντιανό ηθοποιό (αυτόν που έπαιζε στη γνωστή εμετική ταινία «300»), ο οποίος θα έτρεχε στη λαμπαδηδρομία ενόψει των ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο, συμμετέχοντας στη διαφήμιση κάποιας τουριστικής μπίζνας που έχουν σχεδιάσει ο Δούκας και οι άνθρωποί του.

Ο Μπάτλερ (έτσι ονομάζεται ο χολιγουντιανός) πήρε, φυσικά, ένα σκασμό λεφτά, φόρεσε μπλουζάκι και παντελόνι, έτρεξε μπροστά στις κάμερες, άναψε το βωμό φωνάζοντας «This is Sparta» (πάντα μπροστά στις κάμερες) και μετά η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους σταμάτησε, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τη ΔΟΕ.

Σε μια υποκριτική ανακοίνωσή της, η ΔΟΕ έκανε λόγο για «απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη». Δεν το ήξεραν ότι θα γίνει αυτό; Αυτός δεν ήταν ο λόγος που τα έσκασε ο Δούκας στον Μπάτλερ; Για να μαζέψει κόσμο δεν τον έφερε; Σκόπιμα, λοιπόν, άφησαν τη λαμπαδηδρομία  να εξελιχθεί μέχρι τη Σπάρτη, για να μην πάνε χαμένα τα λεφτά που έχωσε ο Δούκας για τη διαφημιστική μπίζνα με τον Μπάτλερ. Οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία δεν μετράνε μπροστά σε κάποιες… ειδικές μπίζνες.

ΥΓ. Στη γνωστή τακτική της «ατομικής ευθύνης», η ΕΟΕ ανακοίνωσε ότι ο κόσμος μαζεύτηκε στη Σπάρτη «παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές»! Αυτοί στήθηκαν στην εξέδρα και φωτογραφίζονταν με τον Μπάτλερ που… έβγαλε και λόγο! Σε ποιους έβγαλε λόγο; Σ' αυτούς που μαζεύτηκαν ««παρά τις επανειλημμένες συστάσεις». Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ζήτησαν και τα ρέστα απ' αυτούς που οι ίδιοι έθεσαν σε κίνδυνο, καλώντας τους στη φιέστα.
Σάββατο 21 Μαρτίου 2020