Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 05:29

ΥγείαPointer

Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό με άθλια μπαλώματα στα νοσοκομεία

Για να καταλάβετε πόσο δίκιο έχει το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών να διαμαρτύρεται, θα σας πούμε τι συμβαίνει στο νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας (πρόκειται για το παλιό Λοιμωδών, που τα χρόνια των Μνημονίων προσαρτήθηκε ως παράρτημα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας).

Η κυβέρνηση φρόντισε να ανακοινώσει με  τις συνήθεις τυμπανοκρουσίες ότι σε χρόνο-ρεκόρ δέκα ημερών κατάφερε να φτιάξει ένα τμήμα 49 κλινών, πλήρως εξοπλισμένων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων CoviD-19, σε ένα από τα κτίρια του παλαιού Νοσοκομείου Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα».

Και τι μαθαίνουμε; Οι γιατροί (παθολόγοι και λοιμωξιολόγοι) κοντεύουν να πάθουν αποπληξία. Γιατί αντί να τους στείλουν ειδικευμένους νοσηλευτές, τους έστειλαν βοηθητικό προσωπικό από γηροκομεία που εκκενώθηκαν! Γυναίκες που ξέρουν να στρώνουν τα κρεβάτια και να περιποιούνται τους ηλικιωμένους ασθενείς, όχι όμως νοσηλευτές έμπειρους που θα σταθούν δίπλα στους γιατρούς σε σοβαρές ιατρικές πράξεις. Πώς να μην έχουν φτάσει σε κατάσταση απελπισίας γιατροί με χρόνια πείρα στην αντιμετώπιση λοιμώξεων, που ξέρουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν όταν θα τους στείλουν ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα από CoviD-19; Και δε φταίνε, βέβαια, οι εργαζόμενες από τα γηροκομεία που το υπουργείο Υγείας τις βάφτισε νοσηλεύτριες, για να μην προσλάβει πραγματικές νοσηλεύτριες.

Αμ το άλλο; Η διοικήτρια του νοσοκομείου κλείδωσε τα αντισηπτικά και δίνονται στους γιατρούς μόνο υπό την εποπτεία της! Για να μη γίνει πλιάτσικο, ειπώθηκε! Πρόκειται για πράξη έσχατης περιφρόνησης προς τους γιατρούς. Ομως, ένα άτομο παντελώς άσχετο προς το αντικείμενο (πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαίδευση, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, αναφέρει το ΦΕΚ διορισμού) δε θα μπορούσε να βρει άλλο τρόπο για να προστατεύσει τα εν ανεπαρκεία υλικά.
 
Σάββατο 21 Μαρτίου 2020