Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 04:15

ΥγείαPointer

Πίσω από τα χειροκροτήματα η αδιαφορία και για τους γιατρούς και για το δημόσιο σύστημα

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνείται να δεχτεί σε συνάντηση τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών και η Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) πραγματοποίησε την Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας!

Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά έτσι είναι. Αν τους είχε δεχτεί ο Κικίλιας (που δεν προλαβαίνει να στέλνει πακέτα με φωτογραφίες από τα σόου του, πότε στον Εβρο και πότε στην κινέζικη πρεσβεία), δε θα χρειαζόταν η παράσταση διαμαρτυρίας.

Γιατί δεν τους δέχεται; Γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα που θέτουν. Αιτήματα που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας, στην ενίσχυση του συστήματος για ν’ ανταποκριθεί όσο καλύτερα μπορεί στη θύελλα που θα έλθει τις επόμενες μέρες.

Ο Κικίλιας, όπως και όλα τα κυβερνητικά στελέχη, θέλει να έχει το μονοπώλιο της ενημέρωσης. Θέλει να ρουμπώνει τον ελληνικό λαό με ψέματα, χωρίς αντίλογο απ’ αυτούς που γνωρίζουν την κατάσταση, γιατί τη ζουν καθημερινά. Θέλει να μοιράζει λεφτά «με το στόμα», αλλά να μην απαντήσει στο ερώτημα: πόσα κρεβάτια ΜΕΘ ανοίξατε; Πόσους γιατρούς και νοσηλευτές προσλάβατε;

Τους γιατρούς και τους νοσηλευτές τους θέλουν άφωνους και άβουλους, να υποκλίνονται σαν ηθοποιοί στα σκηνοθετημένα χειροκροτήματα της Μητσοτάκαινας και των ομοίων τους. Να μην έχουν φωνή, για να μη λένε την αλήθεια στο λαό.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο του Κικίλια.

Αθήνα 17 Μαρτίου 2020
Α.Π: 10156

ΠΕΜΠΤΗ 19/3 4:00 μμ. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Απαιτούμε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δεχτεί επιτέλους να συναντήσει αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Διεκδικούμε:

1. Αμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει το σύνολο των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ.

2. Να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός των ΜΕΘ ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό (αναπνευστήρες για μηχανικό αερισμό αυξημένων, κλπ.).

3. Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κλπ.).

4. Αμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων, με προτεραιότητα τα Τ.Ε.Π και τις Μ.Ε.Θ αλλά και των δομών Π.Φ.Υ ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

5. Διάθεση δωρεάν στον πληθυσμό αντισηπτικών, μασκών και των άλλων μέσων ατομικής προστασίας για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια.

6. Να χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού σε όσους συναδέλφους τις δικαιούνται. Υπάρχουν καταγγελίες συναδέλφων ότι διοικήσεις νοσοκομείων προσπαθούν να αποτρέψουν τους συναδέλφους να την ζητήσουν ή αρνούνται να απαντήσουν στο αίτημά τους για τη χορήγηση της εν λόγω άδειας.

7. Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον κορονοϊό.

ΟΕΝΓΕ


Σάββατο 21 Μαρτίου 2020