Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 03:39

ΠολιτικήPointer

Στόχος τους μόνο η πολιτική υπεραξία


«Η χώρα αντιμετωπίζει δύο μέτωπα. Τα σύνορά μας και το μεταναστευτικό και μια πανδημία, ένα πολύ σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα παιδιά μας εδώ, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, όπως επίσης για τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Θα τα καταφέρουμε. Είναι εντυπωσιακό και μας κάνει πολύ περήφανους, το πώς όλη η χώρα είναι ενωμένη πίσω από αυτές τις δύο πολύ μεγάλες και σοβαρές κρίσεις».

Η δήλωση έγινε την περασμένη Τρίτη από τον Κικίλια, που ως ανήκων στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία να πεταχτεί μέχρι τον Εβρο και να κάνει αυτή τη δήλωση, την οποία μοίρασε στα ΜΜΕ μαζί μ' ένα μπουκέτο φωτογραφιών (για να 'χουν να διαλέξουν). Πρόκειται, φυσικά, για πρόκληση. Να συγκρίνεται μια πανδημία που απειλεί με θάνατο απροσδιόριστο αριθμό ανθρώπων, με την εκ του ασφαλούς άγρια καταστολή των προσφύγων στα σύνορα, οι οποίοι πρόσφυγες δεν απειλούν κανένα με θάνατο (απλώς να περάσουν από την Ελλάδα θέλουν).  

Επειδή ο Κικίλιας δεν είναι και… φωστήρας για να μπορεί να τα λέει με περικοκλάδες, οι δηλώσεις του είναι χρήσιμες, γιατί αποτελούν τον καθρέφτη μιας κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης. Τον κρίσιμο χρόνο, τότε που έπρεπε να πάρουν αποφασιστικά μέτρα για τη μη μετάδοση της επιδημίας στη χώρα μας (μέτρα σε όλους τους σταθμούς εισόδου ταξιδιωτών), αυτοί παρουσιάζονταν μακάριοι, κήρυσσαν τον εφησυχασμό, έλεγαν χοντρά ψέματα στον ελληνικό λαό. Ο Κικίλιας, ως αρμόδιος υπουργός Υγείας (τι δυστυχία κι αυτή: ο Κικίλιας υπουργός Υγείας!), διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, την ώρα που η covid-19 έκανε θραύση στην Κίνα (γράφουμε αναλυτικά στη σελίδα 3). Ο ίδιος έσπευσε στα σύνορα για να κάνει συσχετισμό της εθνικιστικής προπαγάνδας με τη μάχη που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές για να σώσουν κόσμο (την ώρα που η κυβέρνηση τους βάζει τη μια τρικλοποδιά μετά την άλλη). Επένδυση στην εκλογική του πελατεία κάνει. Γιατί την κουτοπονηριά για να καταλάβει ότι ο Μητσοτάκης χτίζει το έδαφος για πρόωρες εκλογές, τη διαθέτει (ακόμα και αυτός).
 
Σάββατο 21 Μαρτίου 2020