Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 04:18

ΠολιτικήPointer

Από μια νοσοκομειακή γιατρό με «πολλά χιλιόμετρα»

Πληρωμένη απάντηση στη σύζυγο Μητσοτάκη

Τι έχει προσφέρει η σύζυγος του Μητσοτάκη σ' αυτόν τον τόπο; Απολύτως τίποτα. Μόνο πήρε. Και εξακολουθεί να παίρνει. Με τη βοήθεια της «οικογένειας» έστησε μια καλή μπίζνα, δίπλα στις μπίζνες της οικογένειας. Τι έχει προσφέρει η Ολγα Κοσμοπούλου; Ρωτήστε τους ασθενείς της στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Ρωτήστε τους συναδέλφους της. Είναι από τους γιατρούς που έχουν γράψει «πολλά χιλιόμετρα» δίπλα στους ασθενείς, στους αδικημένους, στους κατατρεγμένους. Γι' αυτό «λυσσάει» ο Πρετεντέρης. Θρασύδειλος, όπως πάντοτε, έγραψε για «κάποια ακροαριστερή γιατρό που δεν γουστάρει τη Μαρέβα». 

Δεν έγραψε το όνομά της, για να μη «στείλει» περισσότερους να διαβάσουν τη δημόσια απάντηση που η γιατρός Κοσμοπούλου έδωσε στη σύζυγο του Μητσοτάκη. Γιατί αυτή η απάντηση «τσακίζει κόκαλα». Και προέρχεται από μια επιστήμονα που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον κόσμο. Ετσι που δε θα μπορέσουν ποτέ να τον κοιτάξουν οι Μαρέβες και οι Πρετεντέρηδες. Παραθέτουμε αυτή την απάντηση, η οποία εκφράζει πάρα πολλούς και πολλές ακόμα (και όχι μόνο γιατρούς):

«Αγαπητή κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγε του πρωθυπουργού και επιχειρηματία.

Διαβάζω ότι καλείτε τους πολίτες και προφανώς προτίθεσθε και η ίδια να βγείτε το βράδυ στο μπαλκόνι σας να μας χειροκροτήσετε.

Απορώ με το θράσος σας.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ατζέντα της κυβέρνησης του συζύγου σας για τα Δημόσια Νοσοκομεία, την πιο αντιλαϊκή που θα μπορούσε να γίνει.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο σύζυγός σας, εκτός από σημερινός πρωθυπουργός και υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων, των ΣΔΙΤ και των περικοπών στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος κυβερνήσεων που κουτσούρεψαν το δημόσιο τομέα υγείας και έπληξαν σοβαρά τα δικαιώματά μας ως πολιτών αυτής της χώρας, ημών των ιδίων αλλά και των ασθενών μας.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την προσπάθεια του συζύγου σας να μας “αξιολογήσει“ και να μας κατατάξει σε “αρίστους, μετρίους και κακούς“.

Επειδή μας χωρίζουν έτη φωτός, εμάς τις μαχόμενες γυναίκες υγειονομικούς, γιατρίνες, νοσηλεύτριες, βοηθούς θαλάμου, τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, καθαρίστριες, διοικητικούς από εσάς, και κυρίως μας χωρίζει το γεγονός ότι εμείς επιλέξαμε να ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ και να ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΜΕ τους συνανθρώπους μας για το μεράκι μας και για το ψωμάκι μας, από εσάς που επιλέξατε μια καριέρα για το παντεσπάνι σας (ουδείς ψόγος), πραγματικά μη μας δουλεύετε κυρία Μητσοτάκη!

Αν, πραγματικά, και εν μέσω επιδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας μερικές από εμάς μπορεί και να μολυνθούμε και να πεθάνουμε, όλες όμως θα λείψουμε για άπειρες εργατοώρες από τις οικογένειες και τους αγαπημένους μας ανθρώπους, θέλετε να ζητήσετε έμπρακτα συγγνώμη για την πολιτική που υπηρέτησε και υπηρετεί ο σύζυγός σας, βαδίστε μέχρι ένα δημόσιο νοσοκομείο να βοηθήσετε Η ΙΔΙΑ για έστω μια βάρδια, όπου μπορείτε. Το καθάρισμα ασθενών, το καθάρισμα θαλάμων, το στρώσιμο σεντονιών (που δεν έχουμε αρκετά) δεν είναι ντροπή κυρία Μητσοτάκη. Είναι τιμή για αυτές που το κάνουν!

Αφήστε λοιπόν τα υποκριτικά χειροκροτήματα κυρία Μητσοτάκη! Διακρίνεται από πίσω η πραγματική σας έκφραση (ίου, βρωμερός δημόσιος υπάλληλος τολμάει και μου απευθύνει το λόγο).

Αφήστε τα χειροκροτήματα και θυμίστε στο σύζυγό σας ότι μας χρωστάει και κάποια αναδρομικά, εδώ και κάτι χρόνια. Από τις περικοπές των μνημονίων που ψήφισε.

Οπως και νάχει, φροντίστε να ντυθείτε καλά το βράδυ που θα βγείτε στο μπαλκόνι (ω, συγγνώμη, βεράντα). Θάχει ψύχρα.

Μια υγειονομικός από το πεδίο της μάχης (δεν ξέρω αν είμαι άριστη, καλή, μέτρια ή κακή με τα κριτήρια του συζύγου σας, αλλά είμαι εκεί).

Καθείστε εσείς στη βεράντα σας.

Αλλά μην με χειροκροτήσετε. Δεν σας το επιτρέπω.

Ολγα Κοσμοπούλου
 
Σάββατο 21 Μαρτίου 2020