Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 04:44
Δεν περίμενε κανείς ότι οι τρεις υπουργοί του Μητσοτάκη (Σταϊκούρας, Βρούτσης, Γεωργιάδης) θα έλεγαν τίποτα το διαφορετικό. Ισχυρίστηκαν ότι με τα μέτρα που εξήγγειλαν την Τετάρτη 18 Μάρτη ανακουφίζουν τους εργαζόμενους των καπιταλιστικών επιχειρήσεων που έκλεισαν με κυβερνητικές αποφάσεις λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.
Πλήρες άρθρο...
Κραυγή αγωνίας από εργαζόμενους της Teleperformance Greece, μιας εταιρίας που έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή ιδροκοπικών εργασιακών μοντέλων που αντιμετωπίζουν τους εργάτες σαν σκλάβους. Η TP είναι η μεγαλύτερη εταιρία παροχής κάθε είδους τηλεφωνικών υπηρεσιών, απασχολώντας στην Αθήνα πάνω από 8.
Πλήρες άρθρο...
Εξώδικη δήλωση έστειλαν στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ανακοινώνοντας αποχή διαρκείας από τη Δευτέρα 23 Μάρτη. Με το εξώδικο κάλεσαν το Δημόσιο «σε δημόσιο διάλογο ενώπιον του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας προς το σκοπό υλοποίησης των ως άνω αιτημάτων μας».
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Για την κρίση του COVID-19

Με δεδομένη την εξάπλωση του COVID-19 παγκοσμίως, η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία λίγες μέρες πριν μάς διαβεβαίωνε ότι «η χώρα είναι θωρακισμένη» (Β. Κικίλιας, 24/2), κλείνει με ΠΝΠ τον ένα χώρο μετά τον άλλο και επιβάλλει μέτρα σε όσους μένουν ανοιχτοί. Των ΠΝΠ εξαιρούνται οι εκκλησίες, άλλωστε στο βαθιά ελληνορθόδοξο κράτος, «κανείς δεν μπορεί να πει στην εκκλησία τι να κάνει» (Μ.
Πλήρες άρθρο...