Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 | 05:37

ΔιεθνήPointer

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση στη μάχη ενάντια στην πανδημίαΜε κοινό διάγγελμά τους, τα ένοπλα τμήματα των οργανώσεων της Αντίστασης στη Γάζα θέτουν τις δομές τους σε εγρήγορση, έτοιμες να στηρίξουν τις προσπάθειες των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών της κυβέρνησης της Γάζας, για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κοροναϊού στον αποκλεισμένο από τους σιωνιστές παλαιστιανιακό θύλακα, όπου διαμένουν περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.

Σύμφωνα με το διάγγελμα, οι οργανώσεις θα προχωρήσουν στο σχηματισμό ομάδων εθελοντών σε όλα τα πεδία, ειδικά στο ιατρικό και της ασφάλειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας. Ολες οι ομάδες θα βρίσκονται κάτω από την καθοδήγηση και τον έλεγχο των αρμόδιων υπουργείων.

Παράλληλα, η Αντίσταση καθιστά υπεύθυνους τους σιωνιστές για τις ζωές των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων, αφού η πανδημία έχει ήδη προσβάλλει και τους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, ενώ οι σιωνιστές συνεχίζουν να μην παρέχουν τα αναγκαία μέσα προφύλαξης στους κρατούμενους. Ηδη, έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό τέσσερις παλαιστίνιοι κρατούμενοι, με τις αρχές των φυλακών να μη λαμβάνουν κανένα μέτρο για την προστασία των κρατουμένων.

Οι σιωνιστές αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά το εγκληματικό τους πρόσωπο, αρνούνται να άρουν τον αποκλεισμό της Γάζας προκειμένου να αποφευχθεί ανθρωπιστική καταστροφή στην περίπτωση που υπάρξει μαζική διασπορά του κοροναϊού σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου, σε συνθήκες γενικής έλλειψης του κατάλληλου ιατρικού υλικού για την αντιμετώπιση του.
Σάββατο 21 Μαρτίου 2020