Σάββατο 06 Ιουνίου 2020 | 20:12
Πόσο γομάρι πρέπει να είσαι για να κάνεις ό,τι κάνει ο Μπόρις Τζόνσον, τη στιγμή που ο νέος κοροναϊός είναι μια απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρακτικά μέτρα και όχι με ευχολόγια; Oταν τα κρούσματα στη χώρα σου αυξάνονται κι όταν υπάρχει το παράδειγμα της Ιταλίας που η κατάσταση έχει ξεφύγει
Πλήρες άρθρο...
Μεταφράσαμε και αναδημοσιεύουμε τη συγκλονιστική καταγγελία βρετανού γιατρού για την κατάσταση που επικρατεί στα βρετανικά νοσοκομεία και στις πτέρυγες των ασθενών που έχουν βγει θετικοί στο τεστ του νέου κοροναϊού (βλ. https://www.theguardian.com/world/2020/mar/16/im-losing-faith-in-the-leadership-a-doctors-story-coronavirus).
Πλήρες άρθρο...
Εκεί που λέγαμε να ζητήσουμε… δημόσια συγγνώμη από τον Τραμπ που τον λοιδορούσαμε όταν επέβαλε την απαγόρευση εισόδου σε άτομα από την Κίνα (φυσικά το έκανε για άλλους λόγους, όχι για τη δημόσια Υγεία), μας τα χάλασε πάλι ο «πλανητάρχης»! Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, πηγές μέσα από τη γερμανική
Πλήρες άρθρο...
Με κοινό διάγγελμά τους, τα ένοπλα τμήματα των οργανώσεων της Αντίστασης στη Γάζα θέτουν τις δομές τους σε εγρήγορση, έτοιμες να στηρίξουν τις προσπάθειες των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών της κυβέρνησης της Γάζας, για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κοροναϊού στον αποκλεισμένο από τους σιωνιστές παλαιστιανιακό θύλακα, όπου διαμένουν περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν να απαγόρευσε όλες τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων στη Γαλλία, λόγω κοροναϊού (μετά, έστειλε τα μαντρόσκυλά του να ξυλοφορτώσουν τους διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων), όμως τις δημοτικές εκλογές τις διεξήγαγε κανονικά! Ολα κι όλα, μη διασαλευτεί η… «εκλογική τάξη»! Τελικά δεν του βγήκε.
Πλήρες άρθρο...
Η κυβέρνηση του δεξιού Σεμπαστιάν Πινιέρα στη Χιλή κήρυξε τρίμηνη κατάσταση συναγερμού λόγω καταστροφής, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα, όπου μέχρι τώρα υπάρχουν 238 καταγεγραμμένα κρούσματα. Στη διακύρηξή του ο Πινιέρα δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα για την ανάσχεση της προϊούσας υγειονομικής καταστροφής.
Πλήρες άρθρο...
Η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στην Ευρώπη, που πλέον έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της νόσου, ανατρέπει σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων της και θέτει προβλήματα που μέχρι τώρα δεν τα είχαμε καν φανταστεί. Από την άποψη αυτή, έχει νόημα να ασχοληθούμε με την μέχρι τώρα πείρα στην αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, από χώρες που πριν από 17 χρόνια επλήγησαν από παρόμοιο κοροναϊό (πολύ πιο θανατηφόρο από τον σημερινό) με το όνομα SARS (κοροναϊός σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόµου).
Πλήρες άρθρο...