Τετάρτη 03 Ιουνίου 2020 | 11:34
Medium_img_35194
-       Να απαγορευτούν οι απολύσεις – Πλήρης μισθός και ασφάλιση για κάθε εργαζόμενο -       Nα αγωνιστούμε για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας -       Με συντροφικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων μας   Αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επικίνδυνη πανδημία, η οποία έχει ήδη κοστίσει πολλές ζωές παγκόσμια και –δυστυχώς- θα κοστίσει και άλλες.
Πλήρες άρθρο...
Ο μόνος «πόλεμος» που δίνει ο Μακρόν (και ο Μητσοτάκης που τον αντιγράφει) είναι αυτός για την προστασία του καπιταλισμού και της προσωπικής πολιτικής του επιβίωσης, η οποία συνδέεται -αναγκαστικά- με τη διαχείριση της πανδημίας της ασθένειας CoviD-19. Υπερασπίστηκαν τη μη διασάλευση της ομαλής λειτουργίας του καπιταλισμού μέχρις εσχάτων.
Πλήρες άρθρο...
«Η χώρα αντιμετωπίζει δύο μέτωπα. Τα σύνορά μας και το μεταναστευτικό και μια πανδημία, ένα πολύ σοβαρό θέμα Δημόσιας Υγείας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τα παιδιά μας εδώ, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, όπως επίσης για τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, τους διασώστες του ΕΚΑΒ.
Πλήρες άρθρο...
Δεν περίμενε κανείς ότι οι τρεις υπουργοί του Μητσοτάκη (Σταϊκούρας, Βρούτσης, Γεωργιάδης) θα έλεγαν τίποτα το διαφορετικό. Ισχυρίστηκαν ότι με τα μέτρα που εξήγγειλαν την Τετάρτη 18 Μάρτη ανακουφίζουν τους εργαζόμενους των καπιταλιστικών επιχειρήσεων που έκλεισαν με κυβερνητικές αποφάσεις λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.
Πλήρες άρθρο...

ΕργατικάPointer

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Για την κρίση του COVID-19

Με δεδομένη την εξάπλωση του COVID-19 παγκοσμίως, η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία λίγες μέρες πριν μάς διαβεβαίωνε ότι «η χώρα είναι θωρακισμένη» (Β. Κικίλιας, 24/2), κλείνει με ΠΝΠ τον ένα χώρο μετά τον άλλο και επιβάλλει μέτρα σε όσους μένουν ανοιχτοί. Των ΠΝΠ εξαιρούνται οι εκκλησίες, άλλωστε στο βαθιά ελληνορθόδοξο κράτος, «κανείς δεν μπορεί να πει στην εκκλησία τι να κάνει» (Μ.
Πλήρες άρθρο...
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αρνείται να δεχτεί σε συνάντηση τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών και η Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) πραγματοποίησε την Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας! Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά έτσι είναι. Αν τους είχε δεχτεί ο Κικίλιας (που δεν προλαβαίνει να στέλνει πακέτα με φωτογραφίες από τα σόου του, πότε στον Εβρο και πότε στην κινέζικη πρεσβεία), δε θα χρειαζόταν η παράσταση διαμαρτυρίας.
Πλήρες άρθρο...
Στις 31 του Γενάρη, ενώ ο κοροναϊός έκανε ήδη θραύση στην Κίνα και ο ΠΟΥ είχε αναγκαστεί -πριν από μια μέρα- να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο» (όταν ο ΠΟΥ κάνει μια τέτοια κίνηση, τα πράγματα είναι πάντοτε χειρότερα), ο Κικίλιας μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Αρκουμανέα (οικονομολόγος-μάνατζερ είναι, όχι γιατρός) επισκέφτηκαν τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου και βγαίνοντας έκαναν δηλώσεις.
Πλήρες άρθρο...
Μέχρι τα μέσα του Φλεβάρη, διάβαζες στα ελληνικά Μέσα δημοσιεύματα με τίτλους του τύπου «Ο κοροναϊός χτύπησε τους γουναράδες σε Καστοριά και Σιάτιστα». Δεν αναφέρονταν σε κρούσματα μετάδοσης του ιού σε έλληνες γουναράδες, αλλά στην καθίζηση της μεγαλύτερης αγοράς γούνας διεθνώς, της Κίνας.
Πλήρες άρθρο...
«Ο έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε ακόμη μια φορά ότι η κατάσταση είναι τεταμένη, όπως επίσης και ο πρωθυπουργός της Μάλτας. Αλλά αποφάσεις δεν ελήφθησαν»! Αυτή ήταν η ενημέρωση που έκανε η Μέρκελ στους γερμανούς δημοσιογράφους, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.
Πλήρες άρθρο...
Μεταφράσαμε και αναδημοσιεύουμε τη συγκλονιστική καταγγελία βρετανού γιατρού για την κατάσταση που επικρατεί στα βρετανικά νοσοκομεία και στις πτέρυγες των ασθενών που έχουν βγει θετικοί στο τεστ του νέου κοροναϊού (βλ. https://www.theguardian.com/world/2020/mar/16/im-losing-faith-in-the-leadership-a-doctors-story-coronavirus).
Πλήρες άρθρο...
Εκεί που λέγαμε να ζητήσουμε… δημόσια συγγνώμη από τον Τραμπ που τον λοιδορούσαμε όταν επέβαλε την απαγόρευση εισόδου σε άτομα από την Κίνα (φυσικά το έκανε για άλλους λόγους, όχι για τη δημόσια Υγεία), μας τα χάλασε πάλι ο «πλανητάρχης»! Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, πηγές μέσα από τη γερμανική
Πλήρες άρθρο...
Με κοινό διάγγελμά τους, τα ένοπλα τμήματα των οργανώσεων της Αντίστασης στη Γάζα θέτουν τις δομές τους σε εγρήγορση, έτοιμες να στηρίξουν τις προσπάθειες των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών της κυβέρνησης της Γάζας, για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κοροναϊού στον αποκλεισμένο από τους σιωνιστές παλαιστιανιακό θύλακα, όπου διαμένουν περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι.
Πλήρες άρθρο...
Καταρχάς κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας τρόμαξαν να πάρουν απόφαση να κλείσουν τα σχολεία, μετά από συνεχείς εκκλήσεις και καταγγελίες. Στη συνέχεια, η Κεραμέως ανακοίνωσε με πολλά ταρατατζούμ ότι το υπουργείο προχωρά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, της οποίας «στόχος δεν είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά η συνέχιση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία».
Πλήρες άρθρο...
Με τα χίλια ζόρια, μετά από συνεχείς εκκλήσεις και την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος στο ΚΕΣΥ (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) Αττικής, το υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να δώσει οδηγίες για κάποια περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία των ΚΕΣΥ (είναι οι δημόσιες εκπαιδευτικές δομ
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Από μια νοσοκομειακή γιατρό με «πολλά χιλιόμετρα»

Πληρωμένη απάντηση στη σύζυγο Μητσοτάκη

Τι έχει προσφέρει η σύζυγος του Μητσοτάκη σ' αυτόν τον τόπο; Απολύτως τίποτα. Μόνο πήρε. Και εξακολουθεί να παίρνει. Με τη βοήθεια της «οικογένειας» έστησε μια καλή μπίζνα, δίπλα στις μπίζνες της οικογένειας. Τι έχει προσφέρει η Ολγα Κοσμοπούλου; Ρωτήστε τους ασθενείς της στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.
Πλήρες άρθρο...
Τα γεγονότα είναι πλέον ευρέως γνωστά. Την ώρα που παίρνονταν (με μεγάλη καθυστέρηση, ως γνωστόν) τα πρώτα μέτρα «κοινωνικής απομόνωσης», για να καθυστερήσει η διασπορά της νέας νόσου, το ιερατείο στήλωνε τα πόδια και διακήρυσσε: «Η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριον της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών».
Πλήρες άρθρο...
Κραυγή αγωνίας από εργαζόμενους της Teleperformance Greece, μιας εταιρίας που έχει μακρά παράδοση στην εφαρμογή ιδροκοπικών εργασιακών μοντέλων που αντιμετωπίζουν τους εργάτες σαν σκλάβους. Η TP είναι η μεγαλύτερη εταιρία παροχής κάθε είδους τηλεφωνικών υπηρεσιών, απασχολώντας στην Αθήνα πάνω από 8.
Πλήρες άρθρο...
Εξώδικη δήλωση έστειλαν στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, ανακοινώνοντας αποχή διαρκείας από τη Δευτέρα 23 Μάρτη. Με το εξώδικο κάλεσαν το Δημόσιο «σε δημόσιο διάλογο ενώπιον του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας προς το σκοπό υλοποίησης των ως άνω αιτημάτων μας».
Πλήρες άρθρο...
Για να καταλάβετε πόσο δίκιο έχει το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών να διαμαρτύρεται, θα σας πούμε τι συμβαίνει στο νοσοκομείο της Αγίας Βαρβάρας (πρόκειται για το παλιό Λοιμωδών, που τα χρόνια των Μνημονίων προσαρτήθηκε ως παράρτημα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας).
Πλήρες άρθρο...
Ο Π. Δούκας, τέως υπουργός της ΝΔ, τέως τραπεζίτης και νυν δήμαρχος Σπάρτης (!;) είχε κανονίσει να κουβαλήσει ένα δευτεροκλασάτο χολιγουντιανό ηθοποιό (αυτόν που έπαιζε στη γνωστή εμετική ταινία «300»), ο οποίος θα έτρεχε στη λαμπαδηδρομία ενόψει των ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο, συμμετέχοντας στη διαφήμιση κάποιας τουριστικής μπίζνας που έχουν σχεδιάσει ο Δούκας και οι άνθρωποί του.
Πλήρες άρθρο...
Αλλος ένας νεκρός προστέθηκε στη μαύρη λίστα των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μόρια της Λέσβου. Μετά τον Σεπτέμβρη του 2019, που είχαμε νεκρούς μια μητέρα με το βρέφος της, και μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, ξέσπασε και πάλι πυρκαγιά το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα εξάχρονο παιδί.
Πλήρες άρθρο...
Πόσο γομάρι πρέπει να είσαι για να κάνεις ό,τι κάνει ο Μπόρις Τζόνσον, τη στιγμή που ο νέος κοροναϊός είναι μια απειλή που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πρακτικά μέτρα και όχι με ευχολόγια; Oταν τα κρούσματα στη χώρα σου αυξάνονται κι όταν υπάρχει το παράδειγμα της Ιταλίας που η κατάσταση έχει ξεφύγει
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν να απαγόρευσε όλες τις συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων στη Γαλλία, λόγω κοροναϊού (μετά, έστειλε τα μαντρόσκυλά του να ξυλοφορτώσουν τους διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων), όμως τις δημοτικές εκλογές τις διεξήγαγε κανονικά! Ολα κι όλα, μη διασαλευτεί η… «εκλογική τάξη»! Τελικά δεν του βγήκε.
Πλήρες άρθρο...
Η κυβέρνηση του δεξιού Σεμπαστιάν Πινιέρα στη Χιλή κήρυξε τρίμηνη κατάσταση συναγερμού λόγω καταστροφής, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα, όπου μέχρι τώρα υπάρχουν 238 καταγεγραμμένα κρούσματα. Στη διακύρηξή του ο Πινιέρα δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα για την ανάσχεση της προϊούσας υγειονομικής καταστροφής.
Πλήρες άρθρο...
Η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού στην Ευρώπη, που πλέον έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της νόσου, ανατρέπει σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων της και θέτει προβλήματα που μέχρι τώρα δεν τα είχαμε καν φανταστεί. Από την άποψη αυτή, έχει νόημα να ασχοληθούμε με την μέχρι τώρα πείρα στην αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, από χώρες που πριν από 17 χρόνια επλήγησαν από παρόμοιο κοροναϊό (πολύ πιο θανατηφόρο από τον σημερινό) με το όνομα SARS (κοροναϊός σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόµου).
Πλήρες άρθρο...
Και η ΚΥΑ (ΦΕΚ 868 Β/16 Μαρτίου 2020) με τίτλο «Καθορισμός διαδικασίας έκτακτης πρόσληψης επικουρικού προσωπικού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19», που αφορά την προκήρυξη πρόσληψης επικουρικού προσωπικού, στέλνει στα αζήτητα τις ρυθμίσεις Κεραμέως για τα κολλέγια.
Πλήρες άρθρο...
Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Φάμελλο, ο Χατζηδάκης συνεχίζει την καταστροφική επίθεση στο δασικό πλούτο της χώρας, προς όφελος των κάθε είδους καταπατητών και πλιατσικολόγων. Εκτός από την προσπάθεια νομιμοποίησης των περιβόητων «οικιστικών πυκνώσεων», έβαλε στο στόχαστρο τις εποικιστικές εκτάσεις και τα ξεχερσωμένα δάση, ενώ παροπλίζει την Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος (ΓΔΔΔΠ), για να διευκολυνθεί στην υλοποίηση των καταστροφικών του σχεδίων.
Πλήρες άρθρο...