Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 | 00:25
Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτά που της προκαλούν σημαντική και πρόωρη πολιτική φθορά και που ίσως χαλάσουν στον Κούλη τα σχέδια για πρόωρες εκλογές;Το Προσφυγικό και το Ποδοσφαιρικό!Στο Προσφυγικό, έχουμε την αντίδραση των κατοίκων των νησιών στη δημ
Πλήρες άρθρο...
Aπό την πρώτη στιγμή, μόλις ο Βρούτσης διέρρευσε το αντιασφαλιστικό του νομοσχέδιο, γράψαμε ότι αυτό το νομοσχέδιο ρετουσάρει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα του Κατρούγκαλου , το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση του ασφαλιστικού συστήματος, από το οποίο έχει αφαιρεθεί ο κοινωνικός του χαρακτήρας (http://www.
Πλήρες άρθρο...
Το αυτονόητο, που έχει επισημανθεί άπειρες φορές (και από εμάς), έλεγε στη Βουλή ο Κατσώτης του Περισσού. Οτι είναι απαράδεκτη η διάκριση που περιλαμβάνει ο νόμος Κατρούγκαλου, που προβλέπει 40 χρόνια συνεχή παρουσία στην Ελλάδα για να πάρει ένας συνταξιούχος ολόκληρο το ποσό της λεγόμενης εθνικής σύνταξης (384 ευρώ).
Πλήρες άρθρο...
  Την τελευταία στιγμή ακύρωσε ο Κούλης τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, όπου ήταν καλεσμένος. Πέρυσι και πρόπερσι είχε πάει τρέχοντας, βάζοντας κάποιους «κολλητούς» του στη Βαυαρία να τον καλέσουν ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέτος όμως, που θα είχε την ευκαι
Πλήρες άρθρο...
«Στην Ελλάδα διαβιεί μόνο η μουσουλμανική μειονότητα», απάντησαν «ελληνικές διπλωματικές πηγές» σε μια ανάρτηση του Μεχμέτ Τσαβούσογλου στο Twitter. Τι έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας;  «Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, την Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα την αποκάλεσε ως Ελληνική Μουσουλμανική μειονότητα, παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πλήρες άρθρο...
Μετά τη γνωστοποίηση του «καφέ» των «παλιών φίλων» Φλαμπουράρη και Γείτονα και τη φιλολογία για προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, αναμενόταν η αντίδραση των «νεοδημοκρατών» του ΚΙΝΑΛ. Γιατί μπορεί η Φώφη να επαναλαμβάνει σαν χαλασμένο γραμμόφωνο τα περί ανεξαρτησίας του ΚΙΝΑΛ, όμως είναι κοινό μυστικό πλέον πως εκεί μέσα είναι χωρισμένοι σε «συριζαίους» και «νεοδημοκράτες».
Πλήρες άρθρο...
«Αναφορικά με το Λύκειο, σχεδιάζουμε, μεταξύ άλλων, την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου από το έτος 2020-2021 και σταδιακά τα επόμενα χρόνια στις υπόλοιπες τάξεις, την αποκατάσταση μαθημάτων Γενικής Παιδείας στη Γ’ Λυκείου, τον συνυπολογισμό, με αυξανόμενη διαβάθμιση ανά τάξη, των επιδόσεων των τριών τάξεων του Λυκείου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Πλήρες άρθρο...
Η φωτογραφία είναι από τις περσινές μαθητικές καταλήψεις. Απεικονίζεται ο δήμαρχος Ραφήνας Μπουρνούς σε ρόλο μπάτσου, να προσπαθεί να κόψει με κόφτη την αλυσίδα σχολείου, στο οποίο οι μαθητές πραγματοποιούσαν κατάληψη!   Την απροκάλυπτη αυτή πρακτική ο Μπουρνούς συνέχισε και φέτος, στις καταλήψεις
Πλήρες άρθρο...
Μπροστά στην κατακραυγή για τη δράση οργανωμένου τάγματος εφόδου, που δρα ως πολιτοφυλακή στη Μόρια, η αστυνομία αναγκάστηκε να συλλάβει εφτά άτομα και να σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με την επιβαρυντική περίσταση πράξεων που διώκονται και με τον αντιρατσιστικό νόμο, και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα (είχαν αυτοσχέδια ρόπαλα).
Πλήρες άρθρο...
Αρκεί να θέσουμε ένα απλό ερώτημα, για να μας φύγει κάθε ιδέα αμφιβολίας: αν το 11μηνο βρέφος ήταν παιδί ελληνικής (και όχι συριακής) οικογένειας, υπήρχε περίπτωση να βγει ο ιατροδικαστής και να δηλώσει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά; Υπήρχε περίπτωση οι δημοσιογράφοι να το κάνουν βούκινο, πριν ψάξουν περισσότερο την υπόθεση; Η απάντηση που θα δώσουμε όλοι είναι ένα αβίαστο «όχι».
Πλήρες άρθρο...
«Πάνω από το 80% των ασθενών περνούν ήπια την ασθένεια και θα ανακάμψουν, 14% έχουν σοβαρές επιπλοκές συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας και δυσκολίας στην αναπνοή, 5% έχουν σοβαρή ασθένεια συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης του αναπνευστικού συστήματος, σηπτικό σοκ και βλάβες σε πολλά όργανα και 2% των περιπτώσεων είναι θανατηφόρες».
Πλήρες άρθρο...
Τη λήξη της συνεργασίας ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής με τους σιωνιστές, λόγω του Σχεδίου Τραμπ, ανακοίνωσε την 1η Φλεβάρη ο Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Αραβικού Συνδέσμου. Λίγες μέρες αργότερα, επανέλαβε παρόμοια δήλωση στο κυβερνητικό συμβούλιο της ΠΑ, προσθέτοντας με νόημα ότι η οριστική παύση θα γίνει αν οι σιωνιστές προχωρήσουν στην υλοποίηση του Σχεδίου.
Πλήρες άρθρο...
  Στο πολυτελές «Απόλλων Palace» στο Καβούρι θα γίνει (αν γίνει) το 37ο εκλογικό συνέδριο της ΓΣΕΕ. Τις δύο προηγούμενες φορές προσπάθησαν να το κάνουν διαδοχικά στην Καλαμάτα και στη Ρόδο, αλλά δεν τους το επέτρεψε το ΠΑΜΕ. Στη συνέχεια το Πρωτοδικείο διόρισε την προηγούμενη διοίκηση ως προσωρινή, με εντολή να οργανώσει συνέδριο εντός εξαμήνου.
Πλήρες άρθρο...
Ο ίδιος ο Τσίπρας, παριστάνοντας τον έμπειρο ποινικολόγο, βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των προστατευόμενων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» να μην καταθέσουν αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Παπαγγελόπουλου της Βουλής.   «Εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του Διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων», έγραψε στο facebook.
Πλήρες άρθρο...
Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση των ελλήνων βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση εθνικής υπερηφάνειας (μόνο οι φουστανέλες και τα τσαρούχια έλειπαν), μαζεύτηκαν «αι γενεαί πάσαι» των «ρεαλιστών» (τους λες και «λαγούς») για να αναπέμψουν ύμνους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να ζητήσουν να μπουν μπροστά οι διαδικασίες προσέγγισης με την Τουρκία για μια από κοινού προσφυγή που θα οδηγήσει στην εξάλειψη της έντασης και των πολεμικών απειλών.
Πλήρες άρθρο...
Τι σας γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο; Ο Τσίπρας είναι καλύτερος στην πόκα από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Τους πήγε «ξεψειρισμένους» στην κεντρική επιτροπή και τους άφησε «ταπί και ψύχραιμους». Και δεν μπορούν κιόλας να τον κατηγορήσουν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.
Πλήρες άρθρο...
Για «χαρακτηριζόμενο από κάποιους “φιλελεύθερο εκπασοκισμό“ της παράταξης -άνοιγμα στο προοδευτικό Κέντρο, κατά την επίσημη ορολογία-», ο οποίος, «σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή, έχει ανοίξει την όρεξη σε παλαιές δυνάμεις να αξιοποιήσουν το κενό που πράγματι παρατηρείται στα δεξιά νώτα της παράταξης», κάνει λόγο ο Μανώλης Κοττάκης σε πρόσφατο άρθρο του.
Πλήρες άρθρο...
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, που σχεδόν δέκα χρόνια τώρα υφίστανται Οδύσσεια διώξεων γιατί ως αιρετοί -εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο των παρεμβάσεων- βαθμολόγησαν αρνητικά (κρίσεις διευθυντών το 2011) υποψήφιους διευθυντές για τους οποίους είχαν καταγγελίες για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από συλλογικά όργανα.
Πλήρες άρθρο...
  Το πρωί της Πέμπτης 13/2/2020 στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, αντικρίσαμε ρατσιστικά συνθήματα και σύμβολα που έγραψαν φασιστοειδή μετά από επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Εκμεταλλευόμενοι την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα ΚΥΤ των νησιών, προσπαθούν να καλλιεργήσουν μίσος και ρατσισμό λερώνοντας με τις ιδέες τους τους τοίχους του Πανεπιστημίου.
Πλήρες άρθρο...
  Με τον Μηταράκη υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής το μόνο βέβαιο ήταν ότι θα συνεχιστεί το μπάχαλο. Το εγγυάται το… ανάστημα του ανδρός. Ετσι, είχαμε «πάγωμα» των εργασιών κατασκευής των νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης, το οποίο ανακοίνωσε ο Μηταράκης από τον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής, όπου συναντήθηκε με τον Μουτζούρη.
Πλήρες άρθρο...
Δεν είναι μόνο ο παροξυσμός του νέου κοροναϊού που μαίνεται ακάθεκτος. Είναι και ο διαρκής πόλεμος της αμερικάνικης κυβέρνησης με την κινέζικη εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei, η οποία έχει μπει στη μαύρη λίστα του αμερικάνικου υπουργείου Εμπορίου από τον περσινό Μάη για λόγους «εθνικής ασφάλειας».
Πλήρες άρθρο...
Αντιμέτωπος με 41.000 προτάσεις της αντιπολίτευσης για τροποποιήσεις στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο βρίσκεται ο Μακρόν, ο οποίος κατέθεσε την περασμένη Δευτέρα το νομοσχέδιο στη γαλλική Βουλή για συζήτηση. Η συζήτηση αναμένεται να κρατήσει γύρω στις δύο βδομάδες, ώστε το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από τη Βουλή πριν από τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μάρτη.
Πλήρες άρθρο...
Το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη είναι ανέκδοτο. Η οικονομική κατάσταση της χώρας καταρρέει γοργά, ενώ όλες οι πλευρές συνεχίζουν να εφοδιάζουν τις αντιμαχόμενες παρατάξεις με όπλα, από ξηρά, αέρα και θάλασσα. Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Στέφανι Γουίλιαμς, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, μετά τη νέα σύνοδο της διαδικασίας του Βερολίνου, η οποία έγινε στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.
Πλήρες άρθρο...