Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 | 00:32
Την Παρασκευή 31 του Γενάρη ξυπνήσαμε ακούγοντας πολεμικές κραυγές. Ενα τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος απειλούσε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έλεγαν. Οταν ακούσαμε κάποιους ραδιοφωνιτζήδες να μας ενημερώνουν ότι το τουρκικό σκάφος παραβίασε το FIR Αθηνών, κοντέψαμε να χάσουμε τα μαλλιά μας.
Πλήρες άρθρο...
Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας (θέση που εισήγαγε ο Μητσοτάκης για να παριστάνει τον… αμερικανό πρόεδρο), Θάνος Ντόκος, ούτε τυχαίος ούτε πρωτάρης είναι. Εχει εργαστεί στα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών, έχει διδάξει σε «κρίσιμες» κρατικές Σχολές (Σχολή Εθνικής Αμύνης, Σχολή Εθνικής Ασφαλείας και Διπλωματική Ακαδημία) και ήταν επί εικοσαετία επικεφαλής στο ΕΛΙΑΜΕΠ, «μαγαζί» που συνδέεται με το ελληνικό «βαθύ κράτος».
Πλήρες άρθρο...
Μια σπάνια ασθένεια έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Οι ειδικοί την έχουν ονομάσει παροδική αμνησία. Επειδή δε πλήττει δικαστικούς, έχει καταταγεί στις επαγγελματικές ασθένειες. Από τη νόσο επλήγη η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία έδωσε μια ποινικά αδιάφορη κατάθεση σε συνάδελφό της αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον αποχαιρέτισε, αλλά μόλις έφτασε στο γκαράζ για να πάρει το αυτοκίνητό της, κάτι έλαμψε μέσα της και θυμήθηκε όλα όσα δεν είχε καταθέσει.
Πλήρες άρθρο...
Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι και -σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις σε συνέχεια της αμερικανικής πρότασης και τόνισε ότι ο μόνος δρόμος για επίλυση διαφορών και διενέξεων στην περιοχή είναι αυτός του αμοιβαίου σεβασμού, του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των αποφάσεων του ΟΗΕ.
Πλήρες άρθρο...
Στις 2 Φλεβάρη, συμπληρώθηκαν 77 χρόνια από τη νίκη του σοβιετικού Κόκκινου Στρατού στη «μάχη του Στάλινγκραντ», όπως πολιτογραφήθηκαν οι πολεμικές επιχειρήσεις ανάμεσα στη ναζιστική Βέρμαχτ και τους συμμάχους της, από τη μια, και στον Κόκκινο Στρατό, από την άλλη, που άρχισαν στις 17 Ιούλη του 1942 και ολοκληρώθηκαν στις 2 Φλεβάρη του 1943, με την παράδοση των υπολειμμάτων της ναζιστικής 6ης στρατιάς και του επικεφαλής της στρατάρχη Φον Πάουλους.
Πλήρες άρθρο...
Είπαμε κι εμείς: πώς και φέτος δεν πήγε κάποιος στρατιωτικός να πετάξει ένα στεφάνι πάνω από τα Ιμια; Εδώ υπάρχουν αρθρογράφοι που καταλογίζουν στον σημερινό υφυπουργό Αμυνας Στεφανή, ότι ως στρατηγός στον Εβρο είχε εισηγηθεί στον Καμμένο να οργανωθεί «μπούκα» στην Τουρκία για να πάρουν πίσω τους δυο
Πλήρες άρθρο...
Οπως έκανε το παλιό ένδοξο ΠΑΣΟΚ, έτσι και οι συριζαίοι δεν μας αφήνουν να πλήξουμε. Το νέο κόλπο που σκαρφίστηκαν οι Τσιπραίοι είναι το συμβουλευτικό δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ για το ποια θα είναι η τσόντα που θα προστεθεί στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ (το οποίο ως brand name δε θα καταργηθεί).
Πλήρες άρθρο...
«Κάτω από τη βάση πήρε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για την εξυγίανσή του» (Νασμής).  «Χθες μίλησε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός: συγγνώμη αλλά δεν είπε τίποτα.
Πλήρες άρθρο...