Κυριακή 05 Ιουλίου 2020 | 14:09

ΕργατικάPointer

Τσιράκια των καπιταλιστών

Η ΓΣΕΕ (η ΓΣΕΕ της ξεφτίλας, της εργατοπατερίας, του εργοδοτικού συνδικαλισμού) θεώρησε χρέος της να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία δήλωσε ότι «απαιτεί την άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας ώστε να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια του πρόσφατου εργατικού ατυχήματος στη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ που οδήγησε 4 εργαζόμενους να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση». Δήλωσε ακόμα ότι «είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα εν έτει 2020, να κινδυνεύουν  και αρκετές φορές να χάνονται ανθρώπινες ζωές εν ώρα εργασίας», ζήτησε «την άμεση απόδοση ευθυνών» και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους»!

Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Εργαζομένων Μότορ Οιλ Διυλιστήρια Κορίνθου «Οι Αγιοι Θεόδωροι», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, αφού τόνισαν εισαγωγικά ότι «όλη η σκέψη αυτές τις στιγμές είναι στους συναδέλφους, τα αδέλφια μας, που δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη τους, και στις οικογένειές τους», μας ενημέρωσαν ότι «τα αίτια του ατυχήματος είναι υπό διερεύνηση, μετά από κοινή απαίτηση του σωματείου μας, της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας και του συνόλου των εργαζομένων, από αρμόδια κλιμάκια Πυροσβεστικής και ΣΕΠΕ». Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Τα πορίσματα που θα εξαχθούν θα αξιολογηθούν έτσι ώστε καταρχήν να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί».

Δε φτάνει που δεν ρίχνουν καμιά ευθύνη στην καπιταλιστική εργοδοσία (ο χαρακτηρισμός «ατύχημα», αντί για «εργοδοτικό έγκλημα» είναι απολύτως αναμενόμενος απ' αυτούς), αλλά ενδιαφέρονται κυρίως για τα συμφέροντά της. Αφού μας πουν ότι … προσεύχονται για να βγουν νικητές οι εργάτες που δίνουν μάχη στην Εντατική, το κορυφώνουν: «Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι αυτήν την στιγμή αλλά πρέπει όλοι μας να δείξουμε την απαραίτητη ψυχραιμία προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας σε όλους τους εργαζόμενους στο διυλιστήριο, καθώς ένας μεγάλος όγκος εργασιών είναι ακόμα σε εξέλιξη και είναι βασική υποχρέωσή μας να ολοκληρωθούν με ασφάλεια»!
 
Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020