Κυριακή 05 Ιουλίου 2020 | 12:15

ΕργατικάPointer

Αναλώσιμοι οι εργάτες στον ΟΤΕ της Deutsche TelekomΣτις 26 του Γενάρη, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο: «Είναι συνειδητοί δολοφόνοι! Νομίζουν ότι βρίσκονται σε μια κατακτημένη χώρα», καταγγέλλοντας τους συνεχείς τραυματισμούς εργατών του ΟΤΕ, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθούν οι γερμανοί καπιταλιστές και οι μανατζαραίοι που έχουν βάλει να διοικούν τον ΟΤΕ. Εγραφε η ανακοίνωση:

«Δεν συμβαίνουν στην επιχείρησή τους κάποια εργατικά ατυχήματα. Είναι εργατικές δολοφονίες που τις προκαλούν οι ίδιοι. Γι’ αυτούς είμαστε οι παράπλευρες απώλειες για να αυξηθούν τα κέρδη και τα μπόνους τους. Ξέρουν  ότι οι κολώνες του ΟΤΕ είναι σαθρές και ακατάλληλες. Ομως για να τις αντικαταστήσουν θα πρέπει να πληρώσουν κάποιο οικονομικό κόστος. Ισως έτσι μειωθούν τα μπόνους των χρυσοπληρωμένων και αδίστακτων στελεχών. (…) Προχθές, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, ο συνάδελφος Λ.Π. εργαζόμενος σε εργολάβο ανέβηκε στην κολώνα στην οδό Βεργίνας στην περιοχή Διώνη στο Πικέρμι Αττικής, έσπασε στα δύο και βρίσκεται στο νοσοκομείο Ερυθρό Σταυρό με σπασμένο σβέρκο! Πριν λίγες μέρες, πανομοιότυπο εργατικό ατύχημα είχαμε στα Γιάννενα. Τότε εξαφάνισαν την κολώνα. Αυτή την φορά δεν πρόλαβαν. Αυτές είναι οι κολώνες που χρησιμοποιεί η “πιο μοντέρνα επιχείρηση της χώρας“!» (φωτογραφία).

Συνέχιζε η ανακοίνωση: «Αυτοί δεν είναι εργοδότες που απλώς παρανομούν και τους συμβαίνει κι από κανένα εργατικό ατύχημα. Αυτοί είναι εγκληματική οργάνωση! Εχουν ένα εργατικό ατύχημα την μέρα. Τα μισά τα εμφανίζουν, 113 για το 2018, τ’ άλλα μισά τα εξαφανίζουν γιατί συμβαίνουν στους εργαζόμενους των δουλεμπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν, κι αυτοί οι σακατεμένοι εργαζόμενοι δεν μετράνε ούτε στην στατιστική!». Και κατέληγε μ' ένα υστερόγραφο: «Αν νομίζουν ότι οι εργατοπατέρες της ΟΜΕ-ΟΤΕ, που ξεπουλάνε την απεργία μας, θα τους σώσουν και έτσι θα κρύψουν τα εργοδοτικά τους εγκλήματα, είναι βαθειά νυχτωμένοι!».

Τέσσερις μέρες μετά απ' αυτή την ανακοίνωση, ακολούθησε καινούργια, με αντίστοιχο περιεχόμενο: «Χθες, Τετάρτη 29 Γενάρη, ο συνάδελφος τεχνικός Β.Δ. εργαζόμενος μόνος του στο Αγιο Αρτέμιο στον Βύρωνα Αττικής, καθώς δούλευε πάνω στην σκάλα, γλίστρησε η σκάλα και σωριάστηκε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Αφού έμεινε για ώρα αναίσθητος και αβοήθητος, τελικά ανέκτησε τις αισθήσεις του, σύρθηκε στο αυτοκίνητο όπου και κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο σε βοήθεια. Με την βοήθεια συναδέλφου που έτρεξε σε βοήθεια, μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο ΚΑΤ».

Η ΑΣΕ ΟΤΕ ζητάει τα αυτονόητα:

• Να επιβληθούν τα διμελή συνεργεία όπως είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο σε όλους τους εργαζόμενους του πεδίου.
• Να αντικατασταθούν και να ελεγχτούν άμεσα όλες οι κολώνες και από αύριο κανένας εργαζόμενος μην ανεβαίνει σε κολώνα που δεν έχει ταμπελάκι καταλληλότητας. 
• Να καταγγελθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, από την διοίκηση μέχρι τον τελευταίο υπεύθυνο, που εγκληματούν καθημερινά και συνειδητά με στόχο το κέρδος, τα μπόνους  ή για να δείξουν τα «καλά παιδιά» που μας σακατεύουν καθημερινά!
 
Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020