Πέμπτη 02 Απριλίου 2020 | 09:51
Ο 19χρονος Γιαζάν Αμπού Ταμπίχ στη μαρτυρική Τζενίν και ο 17χρονος Μοχάμεντ Αλ Χαντάντ στη Χεβρώνα είναι οι πρώτοι Παλαιστίνιοι που έπεσαν νεκροί από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Οχθη, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον του Σχεδίου Τραμπ, που ξεκίνησαν αυθόρμητα και συνεχίζονται καθημερινά εδώ και περισσότερο από μια βδομάδα.
Πλήρες άρθρο...
Εκεί που ο Μακρόν σκούπιζε ανακουφισμένος τον ιδρώτα από το μέτωπό του, μετά τη λήξη της απεργίας στο μετρό του Παρισιού, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια νέα απεργία, αυτή τη φορά στην καθαριότητα. Οι έξι από τους εφτά αποτεφρωτήρες απορριμμάτων της πρωτεύουσας σταμάτησαν να λειτουργούν εξαιτίας της απεργίας και σε πολλές περιοχές του Παρισιού άρχισαν να μαζεύονται σωροί από σκουπίδια.
Πλήρες άρθρο...
Την επιστροφή στην ομαλότητα ζήτησε ο δημοφιλής σιίτης κληρικός Μοκτάντα Αλ Σαντρ στο Ιράκ, μετά από τον διορισμό από τον ιρακινό πρόεδρο του πρώην υπουργού Tηλεπικοινωνιών (από το 2006 μέχρι το 2007 και από το 2010 μέχρι το 2012), Μοχάμεντ Αλάουι, στο πρωθυπουργικό αξίωμα.
Πλήρες άρθρο...
Νέο κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ξέσπασε αυτή τη βδομάδα στη Χιλή, με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων διαδηλωτών. Υπενθυμίζουμε ότι οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη, απ’ αφορμή την αύξηση των εισιτηρίων στο μετρό του Σαντιάγο, και παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του δισεκατομ
Πλήρες άρθρο...
Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση στο συριακό μέτωπο, μετά από το σπάσιμο της εκεχειρίας στο τελευταίο προπύργιο των αντικαθεστωτικών ανταρτών στην επαρχία του Ιντλίμπ. Στις συγκρούσεις μπλέχτηκε και η Τουρκία, αφού περισσότεροι από οκτώ στρατιώτες της σκοτώθηκαν από πυρά του συριακού στρατού κατά την προέλασή του στο Ιντλίμπ, δημιουργώντας έντονες τριβές μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.
Πλήρες άρθρο...