Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 | 17:56

ΠολιτικήPointer

Αναζητούν εναγωνίως προστασία, προσφέροντας γην και ύδωρ στις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις

Πολιτικοί… έτοιμοι για όλα!

Medium_img_34744
Πλέον δεν πρέπει να απομένει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν. Οταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει σημαία της μια τυπική επιστολή του αμερικανού ΥΠΕΞ Πομπέο, σαν αυτές που σε αφθονία έχουν σταλεί σε ελληνικές κυβερνήσεις από αμερικανούς υπουργούς, όλες τις εποχές, μας αποκαλύπτει ότι βρίσκεται σε απελπισία και προσπαθεί να πιαστεί από οτιδήποτε.
Πλήρες άρθρο...
Τι ήταν να καλέσει ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Αθήνα. Μ’ ένα στόμα μια φωνή εμφανίστηκαν όλα τα κοράκια της εθνοκαπηλείας και της πολεμοκαπηλείας, αυτοί που εμφανίζονται καθημερινά στα ΜΜΕ για να ζητήσουν «πιο σκληρή στάση στο Αιγαίο», «να εξοπλιστούμε καλύτερα», «να μη διστάσουμε να συγκρουστούμε» και τα παρόμοια, κι άρχισαν να μοιράζουν συγχαρητήρια στον Μητσοτάκη, που έκανε τη μεγάλη κίνηση, καλώντας στην Αθήνα τον αντίπαλο του Ερντογάν.
Πλήρες άρθρο...
Μιλώντας στους τούρκους δημοσιογράφους, στο αεροπλάνο που τον έφερνε από το Βερολίνο στην Αγκυρα, ο Ερντογάν είπε -μεταξύ πολλών άλλων- ότι η Τουρκία και η Ιταλία έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν για γεωτρήσεις στην περιοχή που έχει οριστεί ως ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης.
Πλήρες άρθρο...
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εκλέχτηκε πρόεδρος της Δημοκρατίας, με πρόταση Μητσοτάκη και θετικές ψήφους από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Με γεια τους με χαρά τους, αλλά καλά θα κάνουν να κόψουν τα παραμύθια (κι αυτοί και τα παπαγαλάκια τους), για την αυτοδημιούργητη επιστήμονα, με το τεράστιο επιστημονικό έργο, το βαρύ βιογραφικό,  τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες και τη ζωοφιλία (αγαπάει τις γάτες, λέει!).
Πλήρες άρθρο...
Με μια αρχηγικού τύπου και στιλ συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο», ο Σαμαράς διαφοροποιήθηκε πλήρως από την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κι ύστερα, πήρε το αεροπλάνο και πέταξε στις ΗΠΑ, αρνούμενος να παραστεί στη Βουλή και να ψηφίσει τη Σακελλαροπούλου για ένα πόστο που θεωρούσε ότι δικαιωματικά ανήκε στον ίδιο.
Πλήρες άρθρο...
Ηταν στραβό το κλήμα του Βορίδη, ήρθε κι η βασιλόπιτα και το αποτελείωσε. Ο,τι και να λέει ο Βορίδης εκ των υστέρων, όσο μάγκας κι αν το παίζει (θα τα πληρώσω από την τσέπη μου, με τα λεφτά που πήρα αποζημίωση από τον Καμμένο), όση στήριξη κι αν του προσφέρουν οι «άκρες» του στα ΜΜΕ, οι εντυπώσεις έμειναν και έγραψαν «μείον» για τον αναβαπτισμένο ακροδεξιό.
Πλήρες άρθρο...
Η Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων και η DIRECTION BUSINESS NETWORK αποφάσισε να οργανώσει συνέδριο με θέμα «Για ένα Σύγχρονο, Αναπτυξιακό και Φιλικό Κράτος». Ουδεμία έκπληξη. Τα διάφορα «μαγαζιά» των καπιταλιστών πάντοτε θέλουν να έχουν λόγο στην οργάνωση του κράτους.
Πλήρες άρθρο...
Ενθουσιασμένος από τη συνάντησή του με τον Χαλίφα Χαφτάρ (ξέρεις τι είναι να σε τιμά με επίσκεψη ένας τέτοιος πολέμαρχος-φύλαρχος), ο Δένδιας δήλωσε πως διαβεβαίωσε τον υψηλό προσκεκλημένο της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει την επόμενη μέρα στη Λιβύη, είτε με τη συμμετοχή
Πλήρες άρθρο...

ΠολιτικήPointer

Εγκληματική νεοναζιστική συμμορία και όχι νόμιμο πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

Πώς η εισαγγελέας έκλεισε τα μάτια στην αλήθεια

Είναι γνωστό ότι η τακτικτή εισαγγελέας στη δίκη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου βάλθηκε να μετατρέψει το νεοναζιστικό μόρφωμα από εγκληματική οργάνωση σε νόμιμο πολιτικό κόμμα, για να στηρίξει την αθωωτική της πρόταση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, αναφερόμενη στη στυγνή
Πλήρες άρθρο...
«Σε καταλαβαίνω, κι εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα». Ετσι απάντησε ο Μητσοτάκης στη Γεννηματά στη συνάντησή τους στο Μαξίμου, όταν την ενημέρωσε για τον εκλογικό νόμο κι αυτή του απάντησε ότι το ΚΙΝΑΛ δε θα τον ψηφίσει. Το διάλογο φρόντισε να διαρρεύσει η Χαριλάου Τρικούπη, μάλλον για να δείξει ότι ο Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για συναίνεση.
Πλήρες άρθρο...
Ας θεωρήσουμε ότι η δημοσκόπηση είναι γνήσια, όχι μαϊμουδισμένη (πράγμα που σπάνια -για να μην πούμε ποτέ- συμβαίνει).  Και λίγο είναι το 55,5% που αξιολογεί ως «πάρα πολύ καλή», «πολύ καλή» και «αρκετά καλή» την επιλογή της Σακελλαροπούλου για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Πλήρες άρθρο...
Αλλη μια δικογραφία για μίζες με εμπλεκόμενο τον Ακη Τσοχατζόπουλο, έφτασε στη Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Η υπόθεση αφορά σύμβαση με τη Siemens την περίοδο 2001-2006 για την προμήθεια τηλεφωνικών πινάκων από το στρατό. Οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι από αυτή τη σύμβαση επήλθε στο Ελληνικό Δημόσιο ζημιά ύψους 1,5 εκατ.
Πλήρες άρθρο...