Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 | 16:35

ΔιεθνήPointer

Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

Νεοαποικιοκρατικό παζάρι

Ακόμα και στο επίπεδο των συμβολισμών, η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη φρόντισε να στείλει το μήνυμα ότι δεν ήταν παρά ένα νεοαποικιοκρατικό παζάρι μεταξύ των βασικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των χωρών με περιφερειακή ισχύ στην περιοχή και άμεση εμπλοκή στη Λιβύη, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος.
Πλήρες άρθρο...
Πριν ακόμα συμπληρωθεί ο πρώτος μήνας του 2020, τους 23 έφτασαν οι αγωνιστές που δολοφονήθηκαν από τα παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου στην Κολομβία. Ο 23ος ήταν ο 36χρονος Χόβερ Αρίας Χιράλντο, πρώην αντάρτης των FARC. Ενοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, τον γέμισαν με σφαίρες στην αγροτική περιοχή Νταμπέιβα της επαρχίας Αντιόκια.
Πλήρες άρθρο...
Στον Καναδά, τη Γη της Επαγγελίας για τους απανταχού απολογητές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, όπου το «κοινωνικό κράτος» συνιστά προπαγανδιστικό επιχείρημα για όσους υποστηρίζουν τις διάφορες ιδεοληψίες περί καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο, περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια Καναδοί δυσκολεύοντ
Πλήρες άρθρο...
Η αποχώρηση του Λουίτζι ντι Μάιο, προέδρου του κόμματος και υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κόντε σήμανε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του «Κινήματος 5 Αστέρων» (Μ5S), το οποίο -αν παραμείνει στην ιταλική πολιτική σκηνή- δε θα θυμίζει σε τίποτα το άλλοτε κόμμα-έκπληξη του Μπέπε Γκρίλο, αλλά θα είναι μια μικρή δύναμη διαμαρτυρίας.
Πλήρες άρθρο...
Εκατοντάδες ήταν οι τραυματίες από δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στη Βηρυττό, καθώς η αστυνομία πήρε εντολή από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να κάνει επίδειξη δύναμης χρησιμοποιώντας τα πιο βάρβαρα μέσα καταστολής ενάντια στις διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.   Οι διαδηλώσεις αυτές ήταν οι πιο μαζικές από τις 17 Οκτώβρη, όταν άνοιξε ο κύκλος των κινητοποιήσεων με αφορμή την επιβολή φόρου στα τέλη της κινητής τηλεφωνίας για τη χρήση δωρεάν εφαρμογών όπως το Whatsapp.
Πλήρες άρθρο...
Σε διαγωνισμό για το ποιος είναι μεγαλύτερος σιωναζιστής επιδίδονται Νετανιάχου και Γκαντζ, ενόψει των τρίτων μέσα σε ένα χρόνο κοινοβουλευτικών εκλογών στο Ισραήλ, που θα γίνουν σε λίγο καιρό.   Σε προεκλογική του ομιλία, ο Νετανιάχου διακήρυξε ότι θα προχωρήσει στην ολοκληρωτική προσάρτηση των παλαιστινιακών εδαφών που κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967 και έκτοτε κατέχει.
Πλήρες άρθρο...
Στις 20 Γενάρη οι ΗΠΑ γιόρτασαν την «ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ». Στο Twitter έγινε διαγωνισμός ευφυολογημάτων από πολιτικούς παράγοντες, υπουργούς, μεγαλοστελέχη, καλλιτέχνες, αθλητές κτλ. Ο Τραμπ τους ισοπέδωσε όλους, συνδυάζοντας την κοινή υποκρισία με το δικό του μοναδικό κυνισμό.
Πλήρες άρθρο...