Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020 | 22:55

ΠολιτικήPointer

Επιστροφή στην… κανονικότητα

 
Λίγο πριν η Βουλή κλείσει για τις διακοπές, ο υφυπουργός Οικονομικών Βεσυρόπουλος υπέγραψε απόφαση, με την οποία μειώνεται ο φόρος εισοδήματος για τα πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20%  του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος.
 
«Η κυβέρνηση ενισχύει κατ’ αυτό τον τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του και δημιουργώντας επιπλέον κίνητρα χρηματοδότησής του από τον ιδιωτικό τομέα», ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, με τη βεβαιότητα ότι απευθύνεται σε ηλίθιους. Μόνο που αυτοί τους οποίους θεωρεί ηλίθιους ξέρουν καλά πώς γίνεται η «δουλειά». Υπάρχουν μάλιστα και ενδιάμεσοι που προσφέρουν υπηρεσίες «πλυντηρίου».
 
Δίνει ο… φίλαθλος χίλια ευρώ στο τάδε σωματείο. Παίρνει απόδειξη για δέκα χιλιάρικα. Ετσι, έχει στα χέρια εννιά χιλιάρικα καθαρά σαν το χιόνι. Οσο για το χιλιάρικο που έδωσε, στην πραγματικότητα έδωσε 800 ευρώ, αφού τα 200 ευρώ θα εκπέσουν από το φόρο των νόμιμων εισοδημάτων του. Αυτό γινόταν (και θα ξαναγίνεται) ακόμα και σε σωματεία επιπέδου γειτονιάς. Φανταστείτε τι γίνεται σε μεγάλα και μεσαία σωματεία.
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020