Σάββατο 06 Ιουνίου 2020 | 19:57
Πράματα και θάματα γίνονται στο ευαγές ίδρυμα της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, άλλοτε κραταιά κρατική επιχείρηση που διαχειριζόταν το υπερπολύτιμο αγαθό του νερού και εδώ και χρόνια άντρο εργολαβικής κερδοσκοπίας και μήλον της έριδος για μονοπωλιακούς ομίλους όπως η γαλλική Suez.
Πλήρες άρθρο...
Η φράση του Μιτεράν έχει μείνει παροιμιώδης: «πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων». Ο Τσίπρας την είχε πιστέψει πολύ αυτή τη φράση και έκανε κινήσεις, αρκετές από τις οποίες αποδείχτηκαν γελοίες (αν όχι εξοργιστικές). Ζήτησε να μετονομαστεί η τρόικα σε «θεσμούς».
Πλήρες άρθρο...
«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τομές που κάναμε έως σήμερα με μεγάλο αποτύπωμα στην ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με τη νέα αυτή διαδικασία, από τη μία, απελευθερώνονται χιλιάδες επενδυτικά σχέδια που ήταν εγκλωβισμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας,  και από την άλλη, τα νέα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιούνται πλέον με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».
Πλήρες άρθρο...
  Η Σύγκλητος του ΑΠΘ δε διέπεται ούτε καν από αντιλήψεις αστικού προοδευτισμού. Είναι ένα ούλτρα συντηρητικό όργανο, που δίνει «έδρα» στον Σαββίδη, αναγορεύει σε επίτιμους διδάκτορες τον Ανθιμο και τον CEO της Pfizer και υπερασπίζεται το πανεπιστήμιο-επιχείρηση.
Πλήρες άρθρο...
Από την άποψη της αστικής πολιτικής, η επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο ήταν φιάσκο. Μην ψάχνετε άλλες αποδείξεις, ανατρέξτε στην επίσημη ιστοσελίδα του έλληνα πρωθυπουργού (primeminister.gr). Εκεί θα δείτε ότι δημοσιεύεται ένα βίντεο διάρκειας μόλις 2':07'' με τις αρχικές δηλώσεις του Τραμπ και του Κούλη.
Πλήρες άρθρο...
Η απουσία της Ιταλίας από την υπογραφή της συμφωνίας για τον EastMed είναι η πιο χαρακτηριστική απόδειξη για το ότι πρόκειται για ένα σχέδιο επί χάρτου, χωρίς καμιά δυνατότητα υλοποίησης προς το παρόν. Η Ιταλία, μια ιμπεριαλιστική δύναμη με ισχυρή συμμετοχή στο ενεργειακό «παιχνίδι», δεν είχε κανένα
Πλήρες άρθρο...
Μολονότι ούτε η μέρα ούτε ο καιρός ήταν ευνοϊκά, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μετρό της Πανόρμου και πορεύτηκαν προς τη σιωνιστική πρεσβεία, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία του σφαγέα Νετανιάχου στην Αθήνα και στην υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό EastMed.
Πλήρες άρθρο...
Ο Λιάκος, που από την «αυλή» του Σημίτη μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «πολιτική αυτοχειριασμού» τη συμφωνία για τον East Med και «έωλη και τυχοδιωκτική τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου».   Ο Φάμελος απάντησε σε χαμηλούς τόνους: «Δεν κάνουμε κριτική στη συμφωνία για τον EastMed.
Πλήρες άρθρο...
  Ατάραχος, καταπώς το συνηθίζει, ο Χατζηδάκης μπροστά στις καταγγελίες για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες, είχε έτοιμη την απάντηση: για να μην κόβεται το ρεύμα πρέπει να πουλήσουμε τον ΔΕΔΔΗΕ (τη θυγατρική της ΔΕΗ που έχει την ιδιοκτησία και τη διαχείριση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης).
Πλήρες άρθρο...
Την περασμένη Τετάρτη, ο Σταϊκούρας έκανε δήλωση για τον «Δείκτη Οικονομικού Κλίματος», που «αυξήθηκε στις 109,5 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2019, από τις 107 μονάδες τον Νοέμβριο 2019, αγγίζοντας τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του Οκτωβρίου του 2007». «Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σταδιακά αποκαθίσταται», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Πλήρες άρθρο...
  Λίγο πριν η Βουλή κλείσει για τις διακοπές, ο υφυπουργός Οικονομικών Βεσυρόπουλος υπέγραψε απόφαση, με την οποία μειώνεται ο φόρος εισοδήματος για τα πρόσωπα που προβαίνουν σε δωρεές στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία. Η μείωση του ποσού του φόρου θα είναι σε ποσοστό 20%  του ποσού της δωρεάς, ενώ το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος.
Πλήρες άρθρο...
Η εικόνα του Νετανιάχου που από ελληνικού εδάφους εξέφραζε την υποστήριξή του στη δολοφονία του Κασέμ Σολεϊμανί (την ώρα που ακόμα και ηγέτες ιμπεριαλιστικών χωρών δήλωναν από αρνητικοί έως ανήσυχοι) μας έδωσε το μέτρο της συμμαχίας Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου για την κατασκευή του αγωγού  ΕastMed, χάριν του οποίου είχε έρθει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της σιωνιστικής οντότητας.
Πλήρες άρθρο...
Μέσα στο κλίμα ψεύτικης ευφορίας που δημιούργησαν τα αστικά ΜΜΕ και της ευρείας πολιτικής συναίνεσης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), πέρασε στο ντούκου η έγγραφη διαμαρτυρία της Παλαιστινιακής Αρχής για την υπογραφή από την Ελλάδα της συμφωνίας για τον EastMed. Προσοχή, δεν μιλάμε για κάποια επαναστατική παλαιστινιακή οργάνωση ή γενικότερα για τις οργανώσεις της Αντίστασης με τα αντι-σιωνιστικά αντανακλαστικά.
Πλήρες άρθρο...
Τελικά, ο Μητσοτάκης που όλοι περίμεναν να κατέβει από το Μέτσοβο όπως ο Μωυσής από το όρος Σινά, κρατώντας την πλάκα με το όνομα του προσώπου που θα προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας, «μας» την έσκασε. Εχει πλησιάσει, λέει, αλλά θέλει να το σκεφτεί λίγο ακόμα.
Πλήρες άρθρο...
Την Παρασκευή 20 του Δεκέμβρη ο ακροδεξιός υπουργός Μπουμπούκος με τον υφυπουργό του Τσακίρη δέχτηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης τον Δραγασάκη (υπό την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης) και τους συνεργάτες του «και τους ενημέρωσαν για την πορεία υλοποίησης της Αναπτυξιακής Τράπεζας, το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα».
Πλήρες άρθρο...