Σάββατο 30 Μαΐου 2020 | 23:15

ΕργατικάPointer

Παρά την παραπλανητική προπαγάνδα

Ετοιμάζεται νέο πετσόκομμα των συντάξεων

Σε προπαγανδιστικό ξεσάλωμα επιδίδεται ο υπουργός Εργασίας Βρούτσης συνεπικουρούμενος από γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Ισχυρίζεται ότι με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει να καταθέσει το επόμενο χρονικό διάστημα (για τέλη Γενάρη μίλησε την Πέμπτη στη Βουλή) θα αποκαταστήσει τις αδικίες του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, τόσο για τους παλιούς (προ Κατρούγκαλου) συνταξιούχους όσο και για τους νέους (που η σύνταξή τους υπολογίστηκε με βάση το νόμο Κατρούγκαλου).
Πλήρες άρθρο...
  Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε για ψήφιση στη Βουλή τη χορήγηση του γνωστού πασχαλινού βοηθήματος που το βάφτισε «13η σύνταξη», η ΝΔ το ψήφισε. Μάλιστα, κατά την προεκλογική περίοδο τα στελέχη της ΝΔ διαβεβαίωναν ότι αυτό το βοήθημα δεν πρόκειται να κοπεί. «Ο,τι ψηφίζουμε μας δεσμεύει», έλεγε ο Βορίδης.
Πλήρες άρθρο...
Αν δεν υπήρχε τόση συσσωρευμένη αγανάκτηση από τους εργαζόμενους και τόση αδιαλλαξία από τη διοίκηση της Deutsche Telekom, που αρνείται ακόμα και να διαπραγματευθεί συλλογική σύμβαση εργασίας, η ξεφτιλισμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΟΜΕ ΟΤΕ δε θα κήρυσσε πολυήμερη απεργία.
Πλήρες άρθρο...