Σάββατο 06 Ιουνίου 2020 | 21:34
Medium_img_34609
«Επιβεβαιώνουμε ότι αυτό που συνέβη αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ιρακινής κυριαρχίας και ξεκάθαρη αθέτηση της εντολής των αμερικάνικων στρατευμάτων, που αφορά αποκλειστικά τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και την παροχή συμβουλών και βοήθειας στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας».
Πλήρες άρθρο...

ΔιεθνήPointer

Πυρκαγιές στην Αυστραλία

Κυβερνητική γαϊδουριά δίχως όρια!

Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή από τις πρωτοφανείς πυρκαγιές στην Αυστραλία, που μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει τη ζωή σε 25 άτομα και σε ζώα ο αριθμός των οποίων φτάνει ενδεχομένως το ένα δισεκατομμύριο! Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πολλά από τα οποία παραδόθηκαν στις φλόγες (πάνω από 1.
Πλήρες άρθρο...
Υστερα από οχτώ μήνες πολιτικού αδιεξόδου και δύο εκλογικών αναμετρήσεων, ο Πέδρο Σάντσεθ αναγκάστηκε να δεχτεί τη συγκυβέρνηση με τους Unidas Podemos, δίνοντας στον Πάμπλο Ιγκλέσιας την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μειοψηφίας. Εκλέχτηκε στη δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία α
Πλήρες άρθρο...
Μπορεί ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό να έγινε περίγελως διεθνώς με το οπερατικό στρατιωτικό πραξικόπημα που προσπάθησε να οργανώσει, απογοητεύοντας τις δυτικές κυβερνήσεις που πίστεψαν ότι αυτός είναι σε θέση να τους απαλλάξει από το τσαβικό καθεστώς, του οποίου ηγείται ο Μαδούρο, όμως δεν το βάζει κάτω.
Πλήρες άρθρο...
  Την Πέμπτη 2 Γενάρη, η κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα έδωσε στη δημοσιότητα τηλεφωνική συνομιλία, στην οποία εμφανίζεται αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ) να συνομιλεί με πράκτορα της ισραηλινής αντικατασκοπείας, παρέχοντάς του πληροφορίες για τον Μπαχά Αμπού Αλ Ατα, στέλεχος της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Γάζα, οι οποίες οδήγησαν στη δολοφονία του ίδιου και μελών της οικογένειάς του από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα, στις 12 Νοέμβρη του 2019.
Πλήρες άρθρο...
Νέα κυβέρνηση απέκτησε η Αυστρία. Καγκελάριος είναι ο ακροδεξιός Σεμπάστιαν Κουρτς του Λαϊκού Κόμματος και αντικαγκελάριος ο Βέρνερ Κόγκλερ των Πρασίνων. Επειδή δεν παρακολουθούν όλοι από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις στην Αυστρία, θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση το Λαϊκό Κόμμα του Κουρτς είχε συμμαχήσει με το φασιστικό κόμμα, όμως η κυβέρνηση έπεσε εξαιτίας του «σκανδάλου Ιμπιζα» (οι φασίστες παζάρευαν σαν λαμόγια με ρώσους πράκτορες, οι οποίοι τους είχαν παγιδέψει).
Πλήρες άρθρο...