Κυριακή 31 Μαΐου 2020 | 01:12
Medium_img_34605
Στο φύλλο μας στις 15 Δεκέμβρη, δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο «Φέτα-μαϊμού και με την παράνομη μέθοδο CreamoProt» (βλ. http://www.eksegersi.gr/issue/1032/Αγροτικά/34487.Φέτα-μαϊμού-και-με-την-παράνομη-μέθοδο-creamo-prot), στο οποίο αποκαλύψαμε ότι εκτός από την παράνομη μέθοδο της υπερδιήθησης, με την οποία παράγεται φέτα ΠΟΠ με λιγότερο από το απαιτούμενο παστεριωμένο γάλα, υπάρχει και η επίσης παράνομη μέθοδος CreamoProt, με την οποία παράγεται φέτα ΠΟΠ πάλι με λιγότερο γάλα.
Πλήρες άρθρο...
  Μια ακόμα συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να επαναλάβει αυτά που ανακοινώνει κατά καιρούς, ως νέος Μαυρογιαλούρος. Στην αρχή της συνέντευξης παρουσίασε το νέο ΔΣ του ΕΦΕΤ. Επειδή ήταν η πρώτη συνέντευξη που πήραμε μέρος και ο Βορίδης δεν μας γνώριζε, επέτρεψε να κάνουμε ερωτήσεις για το ελληνικό γιαούρτι και για τον πλημμελή χαρακτήρα των ελέγχων του ΕΦΕΤ.
Πλήρες άρθρο...
Επιστροφή στο ζήτημα του παράνομου εμπόριου ζώων συντροφιάς, με σύντομη αναφορά σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που προέκυψε πριν από λίγο. Ελληνας που γεννήθηκε και ζει στην Ολλανδία πηγαίνει συστηματικά στα Τρίκαλα, παίρνει ζώα συντροφιάς (κουτάβια και μεγαλύτερα σκυλιά) και τα μετακινεί στην Ολλανδία με το πρόσχημα ότι τα υιοθετούν κάτοικοι εκεί.
Πλήρες άρθρο...