Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 | 22:07

ΠολιτικήPointer

Κινήσεις δημαγωγίας με τις ΜΚΟ

Ακούγοντας τους δεξιούς στα νησιά που ξιφουλκούν σε καθημερινή βάση ενάντια στις ΜΚΟ, κατηγορώντας τες για τη στάση στο Προσφυγικό (στην πραγματικότητα ξιφουλκούν ενάντια στις καταγγελίες που κάνουν εργαζόμενοι στις ΜΚΟ για την κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στα στρατόπεδα και κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς από ντόπιους), η κυβέρνηση αποφάσισε να πετάξει ένα πυροτέχνημα, πίσω από το οποίο κρύβεται ο γκεμπελισμός της.
 
Το υπουργείο του Χρυσοχοΐδη ότι ξεκινά το ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις ΜΚΟ, τις οποίες κάλεσε εντός δέκα ημερών (έχει λατρεία με τα τελεσίγραφα ο Χρυσοχοΐδης) να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου για να ενταχθούν στο υπάρχον σχετικό μητρώο.
 
Για τις ΜΚΟ ουδέν πρόβλημα. Θα το κάνουν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει. Αλλωστε, όσες από τις μεγάλες ΜΚΟ του εξωτερικού παραμένουν ακόμα στην Ελλάδα (κάποιες έχουν φύγει, κάνοντας… αναδιάρθρωση εργασιών) κινούνται μέσα στο νόμιμο πλαίσιο και έχουν απευθείας σύνδεση με την ΕΕ και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Το ίδιο ισχύει και για τις μεγάλες ελληνικές ΜΚΟ που ασχολούνται με το Προσφυγικό. Από την άλλη, το πλαίσιο της ΕΕ είναι τέτοιο που η κυβέρνηση -και να θέλει- δεν μπορεί να παραμερίσει τις ΜΚΟ. Αυτές έχουν την «τεχνογνωσία».
 
Τι μένει; Ο γκεμπελισμός που λέγαμε στην αρχή. Η κυβέρνηση, ποντάροντας στο στερεότυπο ότι «φταίνε οι ΜΚΟ» (λες και οι ΜΚΟ δημιούργησαν το Προσφυγικό), προσπαθεί να πει ότι αυτή τάχα θα βάλει τάξη και θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
 
 
 
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019