Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 | 22:00

ΠολιτικήPointer

Προσοντούχος

Απορούμε με το θόρυβο που ξέσπασε για το διορισμό του 82χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα ως διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας. Ο άνθρωπος συγκαταλέγεται πράγματι στους αρίστους για τη συγκεκριμένη θέση. Οχι διότι πριν να γίνει πολιτευτής (αποτυχών δυστυχώς) της ΝΔ είχε διατελέσει πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ, αλλά για τα υπόλοιπα προσόντα του. Πάρτε βαθιά αναπνοή και καταμετρήστε: ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τρικάλων, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Πιαλείας, μέλος Χριστιανικών Σωματίων, μέλος του Δ.Σ. του Α.Ο. Τρικάλων, μέλος του Σωματείου των Μεταπτυχιακών σπουδαστών του Παν/μίου του DUNDEE στην Σκωτία, πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων. Εχει διατελέσει και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων, αλλά αυτό τελείωσε, ενώ τις άλλες ιδιότητες τις διατηρεί.
 
ΥΓ1. Οταν το 2016 ο Πατέρας αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ, η εκπρόσωπος Τύπου του καμμενοκόμματος είχε ανακοινώσει: «Ο πολιτευτής Τρικάλων κ. Κώστας Πατέρας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Κίνημα επικαλούμενος προσχηματικά διάφορους λόγους. Εκείνο που δεν λέει ο κ. Πατέρας είναι ότι ζητούσε να διοριστεί διοικητής νοσοκομείου χωρίς να έχει τα προσόντα. Παρακαλούνται όσοι από τους Ανεξάρτητους Ελληνες επιθυμούν κυβερνητικές θέσεις χωρίς να διαθέτουν τα προσόντα, να αποχωρήσουν». Κικίλια, τ' ακούς; Μεταξύ μας τώρα, το πρόβλημα με τον Πατέρα δεν ήταν ότι δεν είχε τα προσόντα. Απλά δεν περίσσευε θέση γι' αυτόν. Περιορισμένες θέσεις διέθεταν στον κρατικό μηχανισμό οι ΑΝΕΛ και ο Καμμένος ήταν αναγκασμένος να κάνει διαλογή.
 
YΓ2. Με τόσες ιδιότητες, ο Πατέρας διέθετε προφανώς κάποια «ψηφαλάκια» στην περιοχή του (κάτι ιεροψάλτες, κάτι κυνηγοί, κάτι χωρικοί, βάλτε και τα σόγια, θεσμός που «λειτουργεί» στην επαρχία). Γι' αυτό και του έκανε την τιμή να τον συναντήσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Ο οποίος του έταξε να τον κάνει διοικητή νοσοκομείου, όπως ο ίδιος ο Πατέρας αποκάλυψε σε τηλεοπτική του εμφάνιση (επιτέλους, άρχισε πια να «παίζει» στα κεντρικά κανάλια). Οπότε έχει δίκιο ο Κικίλιας που διαρρέει πως οι διορισμοί έγιναν από το Μαξίμου και όχι απ' αυτόν. Είναι το επιτελικό κράτος, άσχετοι…
 
 
 
 
 
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019