Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 | 23:56

ΠολιτικήPointer

Πασοκάρα ολέ!

Το στίγμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, το έδωσε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο η Κατερίνα Μπατζελή (ζει, ζει, η Μπα-τζε-λή!), από ραδιοφώνου: «Δεν θα με πει εμένα νεκροθάφτισσα του ΠΑΣΟΚ επειδή συμμετείχα στη διαδικασία. Απαιτώ σεβασμό από έναν άνθρωπο που θέλει να θεωρεί τον εαυτό του πρίγκiπα»!
 
Οπως αντιλαμβάνεστε, αν δεν υπήρχε ο Πολ ο Γερουλάνος (αυτός είναι ο πρίγκηπας), το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ως μη γενόμενο. Προσπάθησε να το κάνει μπάχαλο, αλλά δεν έχει ούτε κουλτούρα ούτε εμπειρία φραξιονιστή για να πετύχει κάτι τέτοιο. Ερημος και μόνος ήταν. Ούτε τις 2.000 υπογραφές που έλεγε ότι είχε μαζέψει κατέθεσε στο συνέδριο (τότε γιατί τις μάζεψε;). Το μόνο που τον ένοιαζε ήταν να καταγραφεί ως… μέγας σοσιαλιστής που αγωνίζεται για τα ιερά και τα όσια του ΠΑΣΟΚ. Αφησε να εννοηθεί ότι θα φτιάξει και κάτι άλλο που θα είναι… πασοκάρα γνήσια. Ισως να το κάνει κι αυτό, για να μπορέσει να διαπραγματευθεί καλύτερα τη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το μόνο που του απομένει. Στις Ιχθυοκαλλιέργειες Κεφαλλονιάς δε γουστάρει να ξαναγυρίσει, γιατί όσο να ‘ναι το μανατζεριλίκι θέλει και λίγη δουλειά. Μια χαρά τα καταφέρνει η σύζυγός του.
 
Οι υπόλοιποι… λούφα και παραλλαγή. Ο Ανδρουλάκης, για παράδειγμα, άσκησε κριτική με… πνεύμα ενότητας και προοπτικής. Ο δε Σκανδαλίδης, ιδεολογικός μέντορας της Φώφης (τι κατάντια!) έγραψε κι ένα μανιφέστο που το ψήφισαν γιατί τους άρεσε, αφού μιλάει για «άλμα μπροστά» και για «μια νέα έφοδο στο μέλλον» (δικαίως το σχετικό απόσπασμα κατέλαβε τη θέση της παπάρας της εβδομάδας στη διπλανή σελίδα).
 
Για να καταλάβουμε τι έφοδο στο μέλλον μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αρκεί να ενημερώσουμε ότι από τους 4.200 συνέδρους πιστοποιήθηκαν μόλις 1.230! Λιγότεροι από το ένα τρίτο. Οι υπόλοιποι ή άραξαν ή έχουν ήδη τραβήξει κατά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Εκεί μπορεί να έχουν κάποιο μέλλον. Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ της Φώφης και των φλώρων της μέλλον μπορεί να έχουν ελάχιστοι (κι αυτονών θα τους βγει η ψυχή μέχρι να καταφέρουν να «αποκατασταθούν»).
 
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019