Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 | 00:30

ΠολιτικήPointer

Τσάτσοι των καπιταλιστών

Ο Μητσοτάκης κάλεσε στο Μαξίμου την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών για να τους ευχαριστήσει για τη δωρεά δέκα ταχύπλοων σκαφών στο Λιμενικό, μέσω της Εταιρίας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ενωσις»! Και τους έγλειψε πατόκορφα με τον πιο χαμερπή τρόπο: «Ολοι σας και συλλογικά ως Ενωση αλλά και ατομικά, είστε συνεχιστές μιας μεγάλης παράδοσης προσφοράς στην πατρίδα, από ανθρώπους που έχουν διακριθεί ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό τομέα».
 
Τι να πρωτοθυμίσει κανείς για τους γκάνγκστερ της θάλασσας; Τις εκατόμβες των ελλήνων ναυτεργατών με τις οποίες έχτισαν τις περιουσίες τους, τις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70; Το ξωπέταγμα στη συνέχεια των ελλήνων ναυτεργατών από τα πλωτά κάτεργά τους, προκειμένου να τα επανδρώσουν με φτηνούς ναυτεργάτες από την Ασία; 'Η τις προκλητικές φοροαπαλλαγές που εξακολουθούν να απολαμβάνουν μέχρι και σήμερα;
 
Ο ανιψιός του Μητσοτάκη και δήμαρχος Αθήνας, απευθύνθηκε σε μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις «με στόχο οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι να γιορτάσουν αυτά τα Χριστούγεννα σε μια πόλη λαμπερή όσο ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες». Οι επιχειρήσεις ανέλαβαν να στολίσουν με λαμπιόνια κεντρικούς δρόμους και ο δήμος θα βγάλει τα λαμπιόνια απ' αυτούς τους δρόμους και θα τα μεταφέρει σε άλλους. «Η συνεργασία με τις 19 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στον στολισμό της πόλης, είναι η απόδειξη ότι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνεργάζονται, να συνδημιουργούν, να είναι βασικοί πυλώνες των αλλαγών που χρειάζεται η πόλη. Δεν πρόκειται για περιστασιακή συνεργασία. Είναι η φιλοσοφία και η κουλτούρα με την οποία δουλεύει ο δήμος μας. Είναι η στρατηγική που θέλει μία Αθήνα απαλλαγμένη από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις. Η πόλη που συνεργάζεται, που δημιουργεί συμμαχίες και προχωρά μπροστά, αλλάζει», δήλωσε προκλητικά ο Μπακογιάννης που οργάνωσε συνέντευξη Τύπου (!) γι' αυτό το θέμα.
 
«Στον κώλο μας βρακί δεν είχαμε στον αποτέτοιο μας στολίδια θέλαμε», λέει μια λαϊκή παροιμία. Για να μη μιλήσουμε για όλα τα υπόλοιπα, αρκεί να μιλήσουμε για τους δρόμους με τις λακκούβες και τα μπαλώματα, που παραμένουν σ' αυτή την κατάσταση εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία. Κράτος, δήμοι και περιφέρεια αδιαφορούν και ψιλοσυντηρούν μόνο τις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Ολοι οι υπόλοιποι δρόμοι θυμίζουν αγροτικούς δρόμους στρωμένους με κροκάλες. Παρά ταύτα, ο Μπακογιάννης διαφημίζει το στολισμό και σκορπάει λεφτά για μια φιέστα ενός μήνα, πίσω από τη λαμπρότητα της οποίας κρύβεται η εγκατάλειψη των υποδομών, η φτώχεια και η εξαθλίωση των ανθρώπων.
 
 
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019