Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 | 20:13
Medium_img_34390
Σημαντική πρωτοβουλία, που μπορεί να πυροδοτήσει ευρύτερα γεγονότα, πήραν οι φοιτητές της Σχολής ΗΜΜΥ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών). Κατέλαβαν την Πρυτανεία του ΕΜΠ απαιτώντας να ορισθεί άμεσα Σύγκλητος, ενόψει της Συνόδου των Πρυτάνεων, που θα πραγματοποιηθεί στις 27-30 του Νοέμβρη σε τοποθεσία στην Αθήνα που κρατείται μυστική από τους φοιτητές.
Πλήρες άρθρο...
Τέλη Νοέμβρη και τα κενά παραμένουν στην ταλαίπωρη δημόσια εκπαίδευση. Καθημερινές είναι οι καταγγελίες που έρχονται στο φως από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Ανατολική Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Αθήνα, Κρήτη, κ.λπ.). Μαθητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις που αν και ολιγοήμερες προκαλούν την μήνιν των διωκτικών
Πλήρες άρθρο...
Απλήρωτες παραμένουν οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών – Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων.   Παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες σε καθαριότητα των σχολείων είναι μεγάλες και ουσιαστικά πρέπει να καλύπτουν όλο το ωράριο λειτουργίας του σχολείου, η πλειονότητα των καθαριστριών εργάζεται με συμβάσεις μίσθωσης έργου, που ορίζουν ότι η εργασία τους αρχίζει μετά το πέρας των μαθημάτων.
Πλήρες άρθρο...