Παρασκευή 07 Αυγούστου 2020 | 00:38

ΔιεθνήPointer

Δολοφονία παλαιστίνιου κρατούμενου στις ισραηλινές φυλακές

Small_img_34381
«Θέλω να περάσω τις τελευταίες μου μέρες και ώρες δίπλα στη μάνα μου και στους αγαπημένους μου ανθρώπους. Να πεθάνω στα χέρια της. Δε θέλω να πεθάνω δεμένος χειροπόδαρα μπροστά στο δεσμοφύλακα, που του αρέσει ο θάνατος και απολαμβάνει τον πόνο και τα βάσανά μας». Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα του παλαιστίνιου πολιτικού κρατούμενου, Σάμι Αμπού Ντιάκ, που πέθανε το πρωινό της Τρίτης 26 Νοέμβρη.
 
Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν ο καρκίνος του παχέος εντέρου, από τον οποίο έπασχε τα τελευταία τρία χρόνια. Η πραγματική αιτία, όμως, είναι η άρνηση παροχής ιατρικής περίθαλψης από τους σιωνιστές σε όσους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους πάσχουν από κάποια σοβαρή ασθένεια, τακτική που τους οδηγεί σταδιακά σε ένα μαθηματικά βέβαιο θάνατο. Από την αρχή του έτους έχουν δολοφονηθεί με αυτόν τον τρόπο, που συνιστά βασανιστήριο, πέντε παλαιστίνιοι κρατούμενοι, φτάνοντας συνολικά τους 222 από το 1967.
 
Οι διοικήσεις των φυλακών έσπευσαν να κλειδώσουν το σύνολο των παλαιστινίων κρατούμενων στα κελιά τους, προκειμένου να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη εξέγερση, ενώ είναι άγνωστο προς το παρόν αν οι παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα κατέβουν σε κινητοποιήσεις.
 
Αυτό είναι το τερατώδες πρόσωπο της σιωνιστικής οντότητας που διάφοροι, ακόμα και στην Ελλάδα, υπερασπίζονται σαν τη «μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή». Η «δημοκρατία» των σιωνιστών ζέχνει θάνατο από κάθε της πόρο.
 
 
 
 
 
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019