Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 | 22:54

ΠολιτικήPointer

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis!

Με την κοφτή δήλωση ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, ο Στουρνάρας έσπασε όλα τα κοντέρ. Λέμε ότι έσπασε τα κοντέρ γιατί η άποψη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis που να αφορά το πολιτικό προσωπικό, αλλά υπάρχει όσον αφορά γιατρούς που έπαιρναν «δωράκια» για να συνταγογραφούν, ενδεχομένως και όσον αφορά υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας, που έπαιρναν «δωράκια» για να «διευκολύνουν» τη Novartis.
 
Ο Στουρνάρας έχει λόγους να διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο Novartis. Πρόκειται για την εμπλοκή της συζύγου του, που δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, όμως ακολουθεί γραμμή πολιτικής υπεράσπισης, καταγγέλλοντας «κυνήγι μαγισσών» και «εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρων», με σχεδιασμένη δική της εμπλοκή σε σκάνδαλο «με στόχο αποκλειστικά τον σύζυγό μου Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας». Η σύζυγος Στουρνάρα έχει εταιρία που διοργανώνει συνέδρια (MINDWORK) και συνεργάστηκε με τη Novartis, παίρνοντας χορηγίες (και) απ' αυτήν για τα διάφορα συνέδρια.
 
Ολα γίνονταν νόμιμα, επέμενε η ίδια, όμως δημοσιεύματα φιλοσυριζαϊκών μέσων υποστήριζαν ότι μέσω των εταιριών της έκανε τάχα έρευνες με γιατρούς, οι οποίοι συμμετείχαν υποτίθεται σε έρευνες για λογαριασμό φαρμακευτικών εταιριών, στην πραγματικότητα όμως έπαιρναν «φακελάκι» για να κάνουν κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Δεν ξέρουμε τι έχει ή δεν έχει η Τουλουπάκη για τη Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα (ο ίδιος ο Στουρνάρας έχει, ως γνωστόν, «αρχειοθετηθεί»), εύκολα όμως γίνεται αντιληπτό γιατί ο σύζυγός της λέει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο γενικώς.
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019