Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 | 16:07

Νεολαία-ΠαιδείαPointer

Ο Ιωάννης Αντωνίου πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Κομμένος και ραμμένος στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ

Medium_img_34322
Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα πολιτικού σαλταδορισμού, αφού πέρασε απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους (ΚΚΕ, ΕΑΡ, Συνασπισμός, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ) και σήμερα αποτελεί γκεσέμι της αντιδραστικής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ.   «Είναι διαπρύσιος κήρυκας του δόγματος της αγοράς στην εκπαίδευση».
Πλήρες άρθρο...
Το πανεπιστημιακό κατεστημένο επινοεί, με τη συνδρομή βεβαίως των κυβερνητικών νομοθετημάτων, συνεχώς νέους τρόπους να συσφίξει τους δεσμούς των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με την «ιδιωτική πρωτοβουλία», αποβλέποντας σε πρόσθετη χρηματοδότηση και αναβάθμιση στην αξιολογική κλίμακα της σκληρής «ανταγωνιστικότητας», με επιπτώσεις φυσικά και στα προσωπικά οφέλη.
Πλήρες άρθρο...
Τα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.) τις προηγούμενες μέρες ανέδειξαν τον πραγματικό στόχο της κατάργησης του Ασύλου που ήταν η καταστολή της ενεργής πολιτικής δράσης στους χώρους των ΑΕΙ, η έξωση των κινητοποιήσεων και των αγώνων από αυτά, η δημιουργία μιας υγειονομικής ζώνης απαλλαγμένης από κάθε φωνή που θα μπορούσε να διαταράξει τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου μέσα στα Πανεπιστήμια.
Πλήρες άρθρο...