Σάββατο 06 Ιουνίου 2020 | 20:40
Medium_img_34313
«Η βία των εποίκων (και ορισμένες φορές άλλων ισραηλινών πολιτών) εναντίον των Παλαιστίνιων έχει εδώ και καιρό γίνει μέρος της καθημερινής ζωής της Κατοχής στη Δυτική Οχθη. Αυτές οι ενέργειες περιλαμβάνουν από το μπλοκάρισμα δρόμων, λιθοβολισμούς σε αυτοκίνητα και σπίτια, επιδρομές σε χωριά και αγροκτήματα, πυρπόληση δασών και ξεριζώματα ελαιόδεντρων και καταστροφές σε φυτείες και ιδιοκτησίες, μέχρι ορισμένες φορές την εκτόξευση κοκτέιλ Μολότοφ ή τη χρήση πραγματικών πυρών.
Πλήρες άρθρο...
Η εκτίναξη της τιμής της βενζίνης σε μία από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες στον κόσμο, το Ιράν, δεν μπορούσε παρά να προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων που πολλές φορές απέκτησαν βίαιο χαρακτήρα. Με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή της βενζίνης αυξάνεται από τα δέκα στα δεκαπέντε χιλιάδες ριάλ (11 λεπτά του ευρώ) ανά λίτρο, δηλαδή κατά 50%.
Πλήρες άρθρο...
  Σε συγκρούσεις με την αστυνομία εξελίχθηκαν οι διαδηλώσεις των φοιτητών στο Νέο Δελχί, που συνεχίζονται εδώ και δυο βδομάδες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τα δίδακτρα. Τα δίδακτρα θα τριπλασιαστούν, φτάνοντας τις 12.000 ρουπίες (167 δολάρια) το μήνα, καθιστώντας απαγορευτική τη φοίτηση για τα παιδιά από φτωχά λαϊκά στρώματα.
Πλήρες άρθρο...
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρίσκονται οι δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση στη Βρετανία. Αυτό προκύπτει από έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνών Δημόσιας Πολιτικής (Institute for Public Policy Research - IPPR), τα συμπεράσματα της οποίας αναδημοσιεύτηκαν στον βρετανικό «Γκάρντιαν» την περασμένη Δευτέρα (βλ.
Πλήρες άρθρο...
  Ο Ντόναλντ Τουσκ είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΛΚ. Η απόφαση ήταν παρμένη εδώ και καιρό, ανθυποψήφιος δεν υπήρχε και στην τελευταία σύναξη των ευρωδεξιών επικυρώθηκε απλά η εκλογή του Τουσκ. Η οποία υπήρξε γερμανική πρόταση-απαίτηση, φυσικά. Και όταν απαιτούν η Μέρκελ και η κλίκα της, ουδείς στην ευρωδεξιά τολμά να φέρει αντίρρηση.
Πλήρες άρθρο...
Η περικύκλωση από την αστυνομία της πολυτεχνικής σχολής του Χονγκ Κονγκ, από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, και η προσπάθειά της να εισβάλει την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα πνίγοντας στα δακρυγόνα τους φοιτητές που ήταν μέσα, απαντήθηκε με σκληρές συγκρούσεις από τους φοιτητές που έχουν αναβαθμίσει τα μέσα πάλης τους απέναντι στην καταστολή (η φωτογραφία με τον φοιτητή που κρατά ένα τόξο, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα αυτού του γεγονότος).
Πλήρες άρθρο...
  Εγγραφα που διέρρευσαν στο BBC και τους Sunday Times αποκαλύπτουν ότι βρετανοί στρατιώτες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τα οποία κουκουλώθηκαν από την ηγεσία του στρατού και τις κυβερνήσεις. Στα εγκλήματα  που κουκουλώθηκαν περιλαμβάνονται δολοφονίες από στρατιώτη της επίλεκτης μονάδας SAS καθώς και θάνατοι υπό κράτηση, ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια και σεξουαλική κακοποίηση κρατουμένων από μέλη της μονάδας πεζικού Black Watch.
Πλήρες άρθρο...
  Η Τουρκία  είναι η χώρα που το γερμανικό μονοπώλιο Volkswagen αποφάσισε να χτίσει ένα καινούργιο εργοστάσιο. Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας αναμενόταν για τα τέλη Οκτώβρη, αλλά έχει καθυστερήσει εξαιτίας της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία. Ακούστηκαν διαμαρτυρίες από τα συνδικάτα της εταιρίας στη Γερμανία και η διοίκηση αποφάσισε να καθυστερήσει τις ανακοινώσεις.
Πλήρες άρθρο...
  Προς νέες εκλογές, τις τρίτες σ' ένα χρόνο, φαίνεται να οδεύει το Ισραήλ, καθώς ο Μπένι Γκανζ, που κέρδισε οριακά τις τελευταίες εκλογές, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς δεν κατάφερε να διαμορφώσει τις κατάλληλες συμμαχίες για ένα βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα.
Πλήρες άρθρο...