Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 | 23:21

Στο ΨαχνόPointer

Γκεμπελισμός

Από την περασμένη Κυριακή, όποια συχνότητα του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης κι αν ανοίξεις, θ' ακούσεις τα παπαγαλάκια που κρατούν τα μικρόφωνα ν' αναπτύσσουν μια πανομοιότυπη προπαγάνδα. Οι φοιτητικοί αγώνες και η μειοψηφική ένοπλη προπαγάνδα μπαίνουν στο μίξερ, ανακατεύονται με σπίτια στα οποία βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά και με αντιεξουσιαστικά φοιτητικά στέκια, πασπαλίζονται με καλάσνικοφ και κοντάρια σημαιών και αφού κατασκευαστεί ένας δηλητηριώδης χυλός, σερβίρεται με αγωνία στο καθηλωμένο κοινό των νοικοκυραίων, για να δικαιολογήσει την κυβερνητική πολιτική επιβολής «του νόμου και της τάξεως», με την εξάλειψη των «εστιών ανομίας».

«Γιάφκα» ονόμασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το αντιεξουσιαστικό φοιτητικό στέκι που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην ΑΣΟΕΕ. Τι κι αν η γιάφκα είναι ένας κρυφός χώρος, τη χρήση του οποίου γνωρίζουν μόνο ορισμένα μέλη μιας οργάνωσης που λειτουργεί συνωμοτικά; Αυτά είναι λεπτομέρειες για τους Γκεμπελίσκους.

Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει τους έλληνες πολίτες να αισθανθούν και πάλι «ασφαλείς». Διότι -προφανώς- αισθάνονταν να απειλούνται από τους θαμώνες του στεκιού της ΑΣΟΕΕ και από οργανώσεις όπως η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» (εννοείται ότι δεν προτρέχουμε να πούμε ότι οι συλληφθέντες και ο διωκόμενος έχουν σχέση με την εν λόγω οργάνωση - θα περιμένουμε καταρχάς να μιλήσουν οι ίδιοι και σημειώνουμε το γεγονός ότι οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες).

«Τα όπλα που βρήκαμε σκοτώνουν», δηλώνει ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Ελ. Χαρδαλιάς. (Στους αναγνώστες της «Κόντρας» είναι γνωστός ως «ο σεναριογράφος της Αντιτρομοκρατικής», λόγω των χοντροκομμένων σεναρίων τα οποία κατασκεύαζε για να στήσει σκευωρίες, με χαρακτηριστικότερη αυτή σε βάρος του Τάσου Θεοφίλου, που αθωώθηκε μεν, αλλά αφού πέρασε από παρατεταμένη φυλάκιση και σωρεία ταλαιπωριών). Παίρνουν την ατάκα του Χαρδαλιά τα παπαγαλάκια κι αρχίζουν να δείχνουν τις φωτογραφίες από το στέκι της ΑΣΟΕΕ.

Μπερδεύεται και η -περιβόητη πλέον- υφυπουργός Δόμνα και δηλώνει: «Ως κάτοικος του κέντρου και ως πολίτης της χώρας αυτής, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έρευνα της αστυνομίας μέσα σε έναν δημόσιο φορέα εκπαίδευσης και να βρίσκει τα πολεμοφόδια που βρήκε. Δηλαδή μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα τα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας!».

Βρέθηκαν όπλα στην ΑΣΟΕΕ; Ελάτε τώρα, με τέτοιες λεπτομέρειες θ' ασχολούμαστε. Ολοι «ένα πράγμα» είναι. Μαζί και τα «κωλόπαιδα» οι φοιτητές που είχαν το θράσος -άκουσον, άκουσον!- να σπάσουν το λουκέτο και να μπούνε στη Σχολή, αγνοώντας το «λοκ άουτ» της πρυτανείας. Οσοι αντιτάσσονται στο δόγμα «νόμος και τάξις» αποτελούν «εστίες ανομίας». Τη βαρύτητα των εγκλημάτων ενός εκάστου θα την κρίνουν τα δικαστήρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση. Η απάντηση είναι γνωστή: καμιά συζήτηση για νομιμότητες και παρανομίες. Κανένας φόβος μπροστά στη σφοδρότητα της προπαγάνδας. Καμιά παραχώρηση στον κοινωνικό συντηρητισμό. Απάντηση με όξυνση των αγώνων σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα πρόσφορα μέσα. 
 
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019