Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 | 23:15

ΚαταστολήPointer

Γκανγκστερική σύλληψη φοιτητή του Πολυτεχνείου

Ξεπέρασαν κάθε όριο

Ξεπέρασε κάθε όριο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξαπολύοντας ένα κύμα καταστολής ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές, που έφτασε μέχρι την γκανγκστερική απαγωγή φοιτητή του Πολυτεχνείου έξω από το σπίτι του, τον οποίο κράτησαν επί ώρες απομονωμένο στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί και τον έστειλαν κατηγορούμενο με το μισό Ποινικό Κώδικα.

Οπως κατήγγειλε το ΝΑΡ, στις 9 το βράδυ της Δευτέρας κλιμάκιο έξι ανδρών της Κρατικής Ασφάλειας απήγαγε έξω από το σπίτι του φοιτητή του Πολυτεχνείου που συμμετείχε νωρίτερα την ίδια μέρα στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ και τον μετέφερε στην ΓΑΔΑ. Οι ασφαλίτες του πήραν τα πράγματα και το κινητό του τηλέφωνο, προέβησαν σε έλεγχο του αυτοκινήτου του (χωρίς να βρουν τίποτα «αξιοποιήσιμο») και του απαγόρευσαν επικοινωνία με δικηγόρο και τους οικείους του, παρά το επίμονο σχετικό αίτημά του. Μόλις στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης 12 Νοέμβρη του επέτρεψαν να στείλει ένα SMS«αποκλειστικά σε συγγενικό του πρόσωπο», όπως του είπαν. Μετά την πολύωρη εξαφάνισή του από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ο φοιτητής ενημερώθηκε στις 10 το πρωί πως... «συλλαμβάνεται»,καθώς -σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ- «ταυτοποιήθηκε ότι συμμετείχε σε ομάδα επιτιθέμενων ατόμων έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου, που επιχειρούσαν να εισέλθουν εντός, ενώ χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο καδρόνι. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα». Φυσικά οι «μάγειροι» της ΓΑΔΑ δεν προσκόμισαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Είχε προηγηθεί εξονυχιστική έρευνα στο σπίτι του φοιτητή από άλλο κλιμάκιο της Ασφάλειας μαζί με εισαγγελέα, νωρίς το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου, που προκάλεσε αναστάτωση στην οικογένειά του, και πάλι χωρίς να βρουν τίποτα το επιβαρυντικό. 

Μόνο στις 10 π.μ. της Τρίτης επιτράπηκε στο φοιτητή να επικοινωνήσει με δικηγόρο, 13 ώρες μετά την απαγωγή του! Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στην Ευελπίδων στο πλαίσιο του αυτόφωρου. 

Ο φοιτητής είναι μέλος της νΚΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΕΑΑΚ και το «έγκλημά» του είναι ότι συμμετείχε στη φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στο «λοκ άουτ» στην ΑΣΟΕΕ. Είχε κατέβει στην ΑΣΟΕΕ με το αυτοκίνητό του, τον αριθμό του οποίου φαίνεται πως κατέγραψαν οι ασφαλίτες για να οργανώσουν στη συνέχεια την επιχείρηση της γκανγκστερικής απαγωγής του έξω από το σπίτι του και την έρευνα στο σπίτι της οικογένειάς του, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν σκηνικό τρόμου.

Ας το πάρουν χαμπάρι ο Μητσοτάκης, ο Χρυσοχοΐδης και οι υπόλοιποι της δεξιάς κυβέρνησης πως με τέτοιες ενέργειες δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν ούτε την αγωνιζόμενη νεολαία ούτε τον ελληνικό λαό.

Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες.
Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019