Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020 | 19:26
Διακόσιες ρουκέτες δεν είναι και λίγες για να μην τρομάξουν τους Σιωνιστές. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και δύο τραυματίες μεταξύ των εποίκων που τις δέχτηκαν. Η ζυγαριά του αίματος γέρνει δυστυχώς για μια ακόμα φορά στην πλευρά των Παλαιστίνιων που μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (Τετάρτη βράδυ) μετρούν 24 θύματα από τα ισραηλινά αντίποινα.
Πλήρες άρθρο...
Υπό το βάρος της «προειδοποίησης» (τελεσιγράφου, με… ευγενικές διατυπώσεις) της ηγεσίας του βολιβιανού στρατού, που τον καλούσε να αποσυρθεί από την εξουσία «για το καλό της Βολιβίας μας», ο Εβο Μοράλες παραιτήθηκε και στη συνέχεια κατέφυγε στο Μεξικό, που του παρέσχε πολιτικό άσυλο, προκειμένου να αποφύγει πιθανή δίωξή του από την προσωρινή κυβέρνηση της χώρας.
Πλήρες άρθρο...
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Χιλή, έχοντας πλέον βάλει στο στόχαστρο τον ίδιο τον Πινιέρα, απαιτώντας την παραίτησή του. Την Τρίτη 12 Νοέμβρη, δεκάδες χιλιάδες εργάτες από τους μεγαλύτερους παραγωγικούς κλάδους κατέβηκαν σε απεργία αλληλεγγύης στις διαδηλώσεις.
Πλήρες άρθρο...
Διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Γαλλίας έγιναν την περασμένη βδομάδα με αφορμή την αυτοπυρπόληση 22χρονου φοιτητή, που ήταν γνωστός με το όνομα Ανάς Κ, ο οποίος φοιτούσε στο πανεπιστήμιο Lyon 2. Η αυτοπυρπόληση έγινε στο κέντρο της Λιόν και ο φοιτητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο με βαριά εγκαύματα με τη ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.
Πλήρες άρθρο...
Λίγο πριν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στην Ουάσινγκτον, για τη συνάντησή του με τον Τραμπ, ο Ερντογάν εξαπέλυσε μια ομοβροντία ενάντια στην ΕΕ, καταγγέλλοντας τις αποφάσεις της για το νομικό πλαίσιο των κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.
Πλήρες άρθρο...
Τον περασμένο Αύγουστο, ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ δήλωνε με καμάρι ότι η πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, στα 4.9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, και πως ο στόχος είναι να φτάσει τα 6 εκατομμύρια μέσα στην ερχόμενη δεκαετία. Ετσι, το Ιράκ έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον ΟΠΕΚ.
Πλήρες άρθρο...
Ενα μήνα κλείνουν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Λίβανο, που οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Χαρίρι στις 29 Οκτώβρη, κι ακόμα συνεχίζονται. Την περασμένη Τρίτη, κηρύχτηκε γενική απεργία. Χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους μπλοκάροντας πολλούς από αυτούς σε όλο τον Λίβανο, ενώ οι τράπεζες, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παρέμειναν κλειστά.
Πλήρες άρθρο...
Οπως είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο, οι εκλογές –για τέταρτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια– στην Ισπανία δε θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Για την ώρα δεν έχουν λύσει ούτε το πρόβλημα του σχηματισμού νέας κυβέρνησης, αφού ακόμα και μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία του PSOE με τους Unidas Podemos για το σχηματισμό κυβέρνησης συγκεντρώνονται μόλις 155 έδρες σε σύνολο 350, δηλαδή 21 λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για να αποκτήσει οριακή πλειοψηφία (176 έδρες).
Πλήρες άρθρο...